<

Температурний скринінг і робота в шаховому порядку: у Нововолинську готуються до відкриття промислового ринку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:30 | 15.05.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

14-го травня Уряд прийняв постанову, яка надає дозвіл на відновлення роботи непродовольчих ринків, котрі працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів. Влада Нововолинська підняла це питання 15-го травня.

Його розглянули на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – йдеться на офіційному сайті міста.

“Ринки я не закривав і не відкриваю. Частина нині діючого ринку,  що віднесена до непромислової групи, не відповідає багатьом вимогам. Але він може працювати, однак, всі нормативи мають бути виконані, адже йдеться про життя й здоров’я людей і треба врахувати усі ризики”, – сказав очільник міста Віктор Сапожніков.

Директор Нововолинського ринку Ігор Федоришин зазначив,  що він, як керівник, готовий взяти на себе відповідальність.

“Однозначно, витримати всі вимоги буде досить складно. На мою думку, аби 30 відсотків контейнерів відкрилося – це максимум, бо люди, які себе бережуть, не підуть торгувати.

Ми з підприємцями продуктової групи підписали угоди, що вони забезпечать виконання усіх заходів безпеки.  Такі самі   хочемо укласти і з тими, хто торгує промисловими товарами”, – зазначив директор ринку.

На засіданні комісії зазначили, що потрібно слідкувати за дотриманням дистанції між продавцями і покупцями та регулювати кількість людей, котрі заходять на ринок і виходять з його території. Організують торгівлю таким чином, щоб контейнери працювали у шаховому порядку.

Ігор Федоришин наголосив, що планують відокремити промислову чистину від продуктової, зокрема, облаштувати окремі входи та виходи. Будуть проводити температурний скринінг покупців і продавців. Також придбали гучномовець, через який активно інформуватимуть про дотримання правил безпеки.

Врешті члени комісії вирішили, що адміністрація ринку повинна забезпечити усі необхідні санітарно – епідемічні заходи, за яких дозволять відкрити торгівлю промисловими товарами.

Нагадаємо, вранці 15-го травня відкриття непродовольчої частини місцевих ринків вимагали кілька десятків підприємців, які зібралися неподалік міськради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок