<

Телефонні шахраї-“банкіри” вимагали у переселенки з Маріуполя повернути неіснуючий кредит

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 20.04.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

До інтернет-видання “БУГ” звернулася переселенка з Маріуполя, яка зараз проживає у Нововолинську, з тим, що її змушують виплатити кредит в “Ощадбанку”, який вона не оформляла.

Світлана Коротенко проживає у Нововолинську разом з сином та матір’ю, переїхала сюди з Донецької області. У жовтні минулого року вона отримала кредитну картку “Ощадбанк”. Вже через місяць-два до жінки почали телефонувати і приходити повідомлення на телефон з проханням повернути кредит.

Сума не така й значна – 550 гривень – але все ж Світлана Коротенко в телефонному режимі звернулася до банку, бо впевнена: документів ніяких на кредит не оформляла.

До спілкування з журналістами інтернет-видання “БУГ” залякана жінка думала, що погрози на її адресу звучали саме від працівників “Ощадбанку”, яким були відомі точні персональні та контактні дані.

По телефону їй повідомили, що центральний офіс установи “банкірів” знаходиться в Києві. Потім прохання повернути гроші почали переходити в погрози, а в повідомленнях уже йшлося про судове засідання у її справі (по місцю прописки) й про те, що ці кошти жінка повинна негайно виплатити.

IMG_8693
IMG_8688

Варто звернути увагу на стиль написання повідомлення і слово “бесплатно” в контексті. Відсутні реквізити та способи оплати боргу, зате вказаний номер для зворотнього зв’язку (головне фото).

“Банкіри” повідомили, що кредит Світлана взяла у 2012 році. У переселенки зберігається запис, коли “працівники банку” погрожують їй “начистити фізіономію”.

Інформацію та контактні дані легко отримують з викрадених баз даних… шахраї.

Як відомо, зазвичай телефонні шахраї обирають жертв із інших областей. Ймовірно, “банкіри” знали, що Світлана Коротенко зараз проживає не в Донецькій області, коли попереджали її про суд в Маріуполі. Якщо злодіїв вдасться викрити – поліція відкриє справу за місцем вчинення злочину, а не за місцем перебування постраждалого. Тобто потерпілому доведеться кожного разу їздити, приміром, в Київ, щоб давати свідчення та бути присутнім на кожному розгляді справи.

Світлана Коротенко звертатиметься у Нововолинський відділок поліції. Жінці пощастило, що не встигла перерахувати власні кошти на рахунок шахраїв.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця