<

Тарифи на тепло в Нововолинську: дали роз’яснення про нарахування оплати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 15.01.2019 / Нововолинськ /
Перегляди
58
/ коментарів 37

Мешканці Нововолинська отримали грудневі платіжки за комунальні послуги. Великі суми за опалення викликали обурення у людей і нерозуміння визначених сум для оплати за тепло. Головний економіст КП “Нововолинськтеплокомуненерго” Світлана Жура дала роз’яснення як визначається тариф.

Обсяг спожитого тепла в Нововолинську нараховують двома способами: за приладом обліку теплової енергії, а у будинках, де лічильник не встановлено, плата за централізоване опалення справляється з розрахунку за квадратний метр опалюваної площі квартири та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

У будинках, де встановлено лічильник, оплата розраховується шляхом множення затвердженої вартості однієї гігакалорії тепла (1872,6 грн/Гкал) на кількість гігакалорій, які спожив весь будинок. «Нововолинськтеплокомуненерго» в кінці місяця знімає покази з лічильників, фіксуючи кількість гігакалорій, які розподіляють між квартирами будинку, пропорційно площі кожної, і так виводять суму для конкретного споживача.

Суми в платіжках нововолинців виходять різні. Для прикладу, за грудень місяць 2018 року вони склали як 32 грн/м², так і 68 грн/м², середній показник по місту склав 41 грн/м². Кожен будинок використовує різну кількість тепла, достатню для утримання необхідного температурного режиму.

Роз’яснюють, що причиною різниці в тарифах є певні фактори: опалювальна площа будинку, стан зовнішніх стін, даху, тобто можливість зберігати отримане тепло. Чим холодніше на вулиці – тим більше тепла використає будинок. А основна причина високого споживання тепла будинком – це його втрата. Тарифи менші в будинках, стіни якого повністю утеплені, встановлені енергозберігаючи вікна, щільно перекритий дах тощо.

При відсутності лічильника плата за опалення нараховується за нормативами споживання з розрахунку за 1 квадратний метр опалюваної площі та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

Плата за централізоване опалення для населення у м. Нововолинську та сел.Благодатне здійснюється за правилами надання таких послуг та послуг з постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою уряду № 630 від 2005 року( із змінами) на даний час це Постанова КМУ від 16.03.2017р. №156.

Виконавчий комітет Нововолинської міської ради після зростання ціни на газ встановив новий тариф на послугу з централізованого опалення для населення в розмірі – 42,90 гривні за 1 кв. метр опалюваної площі.

Але це не означає, що щомісячна плата за опалення буде такою і однаковою на протязі опалювального періоду. Розмір щомісячної плати визначається підприємством за формулами, наведеними в п. 40 – 43 згаданих правил, з урахуванням довідки Волинського обласного центру з гідрометеорології, щодо середньої добової температури зовнішнього повітря в місяці, який є розрахунковим.

Згідно з такими проведеними розрахунками у місті Нововолинську та селищі Благодатне плата за квадратний метр опалюваної площі у жовтні (за 8 діб надання такої послуги) становила 5,90 гривні, у листопаді (24 доби) – 29,08 грн., у грудні (31 доба) – 43,39 грн., гривні за квадратний метр опалюваної площі. При цьому за показник середньої розрахункової температури у приміщені бралося 18 градусів.

У розрахунках встановленого тарифу враховувалась середня нормативна температура зовнішнього повітря за опалювальний сезон згідно ДСТУ + 0,4ºС. Фактична середня температура зовнішнього повітря становила у жовтні 7,19 градусів тепла, у листопаді – 0,8 градуси тепла; грудні – 0,2 градуси тепла. Це відповідно зумовило і різницю в оплаті за квадратний метр опалювальної площі у розрізі місяців.

Тобто, в місяці, коли фактична температура зовнішнього повітря була нижче нормативної, плата за послуги була більшою в порівнянні із встановленим тарифом і навпаки, коли температура зовнішнього повітря була вищою – тариф на послуги з централізованого теплопостачання коригувався в сторону зменшення.




коментарів: 37
  1. Людям треба негайно припинити платити за це теплове обдурилово! Вимагати дозволу на перехiд до iндивiдуального опалення!

    • Категорично підтримую! Але поки існує система субсидій в нинішньому вигляді – це, нажаль, утопія…

      • У багатьох субсидiю забрали. Треба просто припиняти сплачувати несправедливi антилюдськи тариф для того, щоб Теплокоммуэнерго до бiса збанкрутувало. Тодi всi проблеми для нововолинцiв з опаленням зникнуть як роса на сонцi.

        • субсидії потрібно забрати в усіх -розвели понімаєш совок – від кожного по можливості кожному по потребності

      • Благодійна Акція, при сприянні міського голови Віктора Сапожнікова:
        з 01.01.2019 року “ПРОДАЙ ТЕЛЕВІЗОР, РОЗРАХУЙСЯ ЗА ТТІ !!!”
        з 15.10.2018 року “ПРОДАЙ КВАРТИРУ, РОЗРАХУЙСЯ ЗА ТЕПЛО !!!”

    • Допоки біля руля буде Сапожніков і компанія-нічого не зміниться! Я платити перестав і знаю як з ними боротись! Видно ще не всіх припекло, хай платять далі!

      • Всi вже розумiють, що треба не платити, бо людей просто дурять з нарахуванням за тепло

  2. кабмін знову прийняв якусь постанову про індивідуальне опалення. ГЕТЬ ГАВРИЛЮКА

    • Ніякої нової постанови немає. Від’єднатись від того “щастя” можливо в двох випадках-або всім будинком, або персонально, якщо в будинку половина квартир вже на індивідуальне… Зрозуміло обидва варіанти-не для людей! Вихід один-акт громадянської непокори, викликати депутата Гузя-нехай відпрацьовувати, всі знають яким чином надавались дозволи раніше. Януковича вигнали-потрібно продовжити, тільки не виганяти, а відправити на нари тих, хто не дає жити.

      • Не платити Гаврилюку! Хай його контора банкрутуе, то всi дозволять переходити на АВТОНОМКУ!

  3. В кого субсидiя то хай платять. А В КОГО СУБСИДII НЕМАЕ НЕГАЙНО ПРИПИНЯТИ ПЛАТИТИ НЕСПРАВЕДЛИВI ТАРИФИ ЗА ТЕПЛО! Та вимагати права НА ВСТАНОВЛЕННЯ IНДИВIДУАЛЬНОГО ОПАЛЕННЯ!

  4. Я також підтримую індивідуальне опалення, тому що воно енергоефективніше. Так, котельням це може й не вигідно, але для цього існує влада (ми ж платимо податки). А з часом люди будуть від цього у виграші, стануть багатші і зможуть ще більше платити податків, або ж не платити :)

    • В цій країні ти багатшим не станеш, по перше недадуть, по друге вкрадуть, і твою зарплату та пенсію ,

      • От щоб задишити з зарплатнi та пенсiй хоч якись грошi на елементарне виживання треба припиняти сплачувати на рахунки КП Теплокомунегерго, неправомiрнi тарифи!

          • Але можно жити в теплi, а вiд центрального опалення за 3000 ледь теплi батареi i 16 тепла

          • Ти хворий? В мене сусід в абсолютно однаковій квартирі платить на половину!

      • Олх, будьте оптимістичніші. Якщо ви щось досягнете чи зміните, то це може буде важко, але ж це результат! Навіть, якщо він буде такий мізерний, що й хвалитися не схочеться, але інші можуть побачити цей дух, буде інша тенденція. Як працює пропаганда? Вона не несе матеріальні речі, але змінює мислення і потім фізичний результат. Тому не пишіть «врадуть, заберуть»

  5. Платила сьогодни по индивидуальному опаленню за трьох кимнатну квартиру и дуже икономили 1750грн.

      • Гаврилюк зробив нововолинцям повну европппу! Але платити таки грошi немае дурнiв. Багато хоче – мало получить.

  6. При відсутності лічильника плата за опалення – 42,90 гривні за 1 кв. метр опалюваної площі і т.д. А чи ми отримуємо достатню кількість
    тепла на ті гроші, що проплачуємо?

    • пральне рішення ! тим більше, квартиру мабудь кляті комуняки будували, і жити в ней противно…

  7. Індивідуальне опалення – 3-х кімнатна квартира – 1400 грн за газ ( + гаряча вода + приготування їжі). В квартирі +21. Жили в однокімнатній – платили б за тепло орієнтовно 1800, +за газ , + бойлер. При тому що було минулий рік дуже холодно -і змушені були вмикати обігрівач. Температура була +17… Так що потрібно добиватись дозвіл на автономне опалення.

  8. Субсидія…6 гривень…
    Як можна заплатити 5.450 з них 3020грв за тепло при пенсії1452грв.і сорок років стажу

  9. Завтра на 11 год. біля міськвиконкому мешканці міста планують мирну акцію. На рахунок рахунків, теплопостачання води.

    • Треба всiм йти з вимогами до влади негайно вiминити акцiю вiд Гаврилюка “ПРОДАЙ КВАРТИРУ ТА ЗАПЛАТИ ЗА ТЕПЛО!”. А як влада не вiдмiнить то припиняти всiм нам взагалi сплачувати неправомiрнi та несправедливi тарифи!

          • Та якого милого туди ходити? Не платити до повного банкрутства контори Гаврилюка i все в людей наладиться.

  10. В нашому будинку лічильник. На третьому поверсі жара, а на першому 17 градусів. їм жарко, тому вони прикручують лічильник, а платимо ми однаково! Їм багато платити – вони прикручуьють лічильник. Вони ходят вдома в шортах и майках. а ми одягнуті, як капуста. Гарно? І ніяк не добємося рівності.

  11. Потрібно платить обов’язково бо як всі перестануть платить то теплокомунєнерго збанкротує і мені не буде халявного отоплення, а зараз прекрасна організація, їм не платиш а воні тількі роками судами погрожують а їхні грошикі інфляція їсть…де ще таку дурну організацію я знайду потім. а автономне опалення треба буде кошти вкладать тай рахунки за газ платить прийдеться бо ті сволочі опломбують швидко.

  12. “Кручу верчу надурити хочу” – А. Гаврилюк. І уся його банда на чолі із потужним кумом…
    Громадяни міста робіть висновки!
    Вибори не за горами…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер