<

“Холостий” кілометраж, труднощі перевезення вночі, неофіційне оформлення – проблеми нововолинських таксистів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 6.04.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ коментарі 4

5-го квітня у Нововолинську відбулася робоча нарада за участі місцевих підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі, начальника управління транспорту та зв’язку Юрія Коцури і першого заступника міського голови Андрія Сторонського. Присутні обговорювали питання створення єдиної диспетчерської служби, якості обслуговування та офіційного оформлення перевізників.

Основні зауваження до таксистів – здійснення перевезень без дозвільних на це документів та відсутність таксометрів, які б фіксували ціну послуги. Ще одна проблема – труднощі виклику таксі у нічну пору.

“Нараду вирішили зробити з користю для вас. Штрафи на сьогодні за неофіційне оформлення не малі. Інспектор охорони праці має право накладати стягнення від 10-ти до 320-ти тисяч гривень. Багато перевізників закрили свої підприємства, не мають ліцензії або працюють на автомобілях, які не відповідають усім вимогам. Якщо до Нового року всі посилено закривалися, то зараз розпочався зворотній процес – майже 200 людей зареєструвалися знову”, – зауважив Андрій Сторонський.

А ще заступник міського голови зауважив, що у Нововолинську – найвищі ціни на перевезення в таксі у Волинській області та висловив пропозицію створити єдину диспетчерську службу.

Зауважимо, що вартість послуги у місті коливається в межах 40-50 гривень.

“Потрібно два диспетчери, за яких маємо платити податки й оплачувати їм зарплатню. У місті немає стільки замовлень, щоб утримувати навіть одну таку базу”, – розповіли присутні.

Перевізники скаржилися на стан доріг у місті, вартість деталей до автомобілів та податки. Ще одна проблема таксистів у нашому місті – “холостий” кілометраж.

“У великих містах таких труднощів немає – таксі їде в обидві сторони з пасажирами”, – розповідають таксисти.

Юрій Коцура повідомив, що близько десяти перевізників у Нововолинську закрили підприємницьку діяльність, але й надалі продовжують надавати послуги.

“Таких “розумних” підприємців, як в Нововолинську, у Волинській області більше немає”, – додав він.

А ще перевізники розповідають, що впродовж 3-ох років ніхто з них не замінив машину на нову. Підприємці зауважують, що часто доводиться перевозити наркоманів та людей напідпитку.

“Вночі працювати важко, бо з трьох-чотирьох дзвінків лише один нормальний. Приїжджаєш, а він в калюжі лежить. Ти маєш його дістати, додому довезти”, – скаржаться підприємці.




коментарів: 4
  1. подякуйте наркоманам бо це єдина категорія людей які їздять на точки звами.Нуякщо щось вкрасти вдалось перед цим звичайно…

  2. проблеми в таксистів… іншим би їх проблеми. На іншу роботу йдіть, якщо так каторжно працюєте за кермом!

  3. тільки таксометри.і хай не брешуть що їм так погано.шукайте роботу і все покращиться.

  4. За 70грн від Мередіану до молокозаводу. І це по знайомству!!!! Відповідь чому нема клієнтів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа