<

Ситуація на волинських шахтах катастрофічна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:30 | 22.12.2014 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Сьогодні на оперативній нараді в облдержадміністрації по селектору міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков сформував керівництву області про надзвичайно гостру ситуацію на шахтах. 

Уже завтра – 23 грудня, працівники вугільних підприємств виходять на попереджувальний страйк. Оскільки недофінансування державного бюджету по виплаті заробітних плат сягнули 36 млн. гривень.  Волинські шахти виконали паливні завдання на 72,9 % з річного плану. На сьогодні підняття вугілля на поверхню припинено, у зв’язку із енергопостачанням. Так як нововолинські шахти отримують енергопостачання не безпосередньо від ПАТ Волиньобленерго, а через підприємства регіональних електромереж, які є посередниками в реалізації, відповідно ціна на електроенергію завищена, замість 96 копійок, вони продають її по 1 грн. 28 коп. Шахти накопили заборгованість за енергію у розмірі 1 млд. 200 млн. гривень.

Як сказав мер Віктор Сапожніков: “Перспектива шахт туманна”. Найгостріша ситуація на шахті № 10 “Нововолинська”, фінансування якої у бюджеті на 2015 рік передбачене лише у сумі 37,6 млн. грн., замість обіцяних 100 млн. гривень. Цих коштів вистачить лише на заробітні плати шахтарям.

Допомогти у врегулюванні питань шахт, зголосився і народний депутат Ігор Гузь, про що неодноразово повідомляв на зустрічах у своєму окрузі. До нього звернулись із проханням допомогти безпосередньо зустрітись керівництву ПАТ Волиньобленерго та губернатору Володимиру Гунчику із прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, для обговорення та вирішення проблем шахт на Волині.

Завтра Володимир Гунчик виїжджає з робочим візитом у Київ, для вирішення проблем волинських шахт, а його заступник відвідає безпосередньо підприємства вугільної промисловості у Нововолинську. Губернатор поставив завдання міському голові Віктору Сапожнікову надати повний пакет інформації про діяльність електропостачальних регіональних підприємств (чому завищують ціни, і що це за підприємства ). Завтра це питання Володимир Гунчик буде підіймати у Києві, якщо виникне така необхідність, то звернеться й у правоохоронні структури.

Деталі згодом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця