<

Система відеоспостереження для Нововолинська лежить “мертвим вантажем”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:49 | 1.03.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ коментарів 13

У Нововолинську на сесії міської ради вкотре підняли питання щодо втілення програми “Безпечне місто”. На даний момент закуплено 14 камер відеоспостереження та необхідне обладнання для їх обслуговування, яке чекає на встановлення. 

28-го лютого на сесії Нововолинської міськради під час доповіді т.в.о. начальника поліції Віктора Пикалюка про криміногенну ситуацію в місті, депутат міськради Сергій Семенюк поцікавився про хід виконання програми “Безпечне місто” в Нововолинську.

Пикалюк відповів, що на суму близько 112-ти тисяч гривень, яку виділяли з міського бюджету, закупили 14 відеокамер, 4 відеореєстратора, 4 жорстких диски і 4 монітори для відеоспостереження. Керівник поліції зауважив, що кошти на встановлення обладнання не виділялися, тому не проводився монтаж.

У місті вже було встановлено 9 відеокамер, з яких зараз працює лише 4. За словами міського голови Віктора Сапожнікова монтаж та обслуговування проводило ТТІ в плані “шефської допомоги”, та прийшов час і потрібно щось змінювати.

Мер також зазначив, що з одним із попередніх керівників поліції Андрієм Литвином почали працювати з підприємцями, щоб кожен поставив камеру і вивів на монітор у себе, а при можливості – у чергового поліції.

“Сумарно в 2017 році на встановлення системи відеоспостереження було виділено 154 тисячі, з них 24, які виділяли на закупівлю планшетів, – повернулися назад, так як їх не встигли освоїти. Цьогоріч пропонуємо виділити на цю ж потребу вже 26 тисяч. Та чому вчасно не закупили?

А обладнання, яке зараз вже є, з минулого року лежить “мертвим вантажем” і потрібно щось робити. Ініціатива щодо підприємців, яка йшла від мене, не доведена Литвином до кінця”, – сказав Сапожніков.

Богдан Бадзюнь поцікавився, коли закуплене обладнання буде встановлене.

З місцями попередньо вже визначилися та зазначили на карті. Мають бути і на в’їзді і виїзді з міста. Будемо чекати коштів на монтаж обладнання та коли закінчаться морози. Старатимемося в найкоротші терміни“, – повідомив Пикалюк.

Бадзюнь, в свою чергу, також висловив бачення даної ситуації. Нагадав про поїздку нововолинської делегації до Тернополя та як там втілюють програму «Безпечне місто»:

Був у числі делегації і нам показали як там працює система відеонагляду. Всі камери зведено в один пункт. Підприємцям міста було рекомендовано встановити за свій рахунок камери, які будуть підключені до сервера. Я б хотів, щоб у Нововолинську зробили систему такого ж плану. Потрібно винести це питання на сесію міськради та рекомендувати нашим підприємцям за свій рахунок поставити камери. Криміногенна ситуація з кожним роком гіршає, а це допоможе поліції розкривати злочини“.

Віктор Ярема зазначив, що практично в усіх магазинах та підприємствах камери вже стоять, але їх потрібно об’єднати в одну систему:

Має бути будь-яка організація, яка буде обслуговувати систему та відеокамери. З власного досвіду знаю, що постійно вони потребують ремонту, а це коштує грошей”.

Сапожніков запропонував Пикалюку продовжити  роботу, почату з попередніми керівниками поліції та підприємцями. Також зазначив, що потрібно просити допомогу в начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги щодо вирішення питання з відеоспостерженням у Нововолинську.

Нагадаємо, що програма “Безпечне місто” почала втілюватися у Нововолинську в 2016 році. Тоді ж встановили перші камери відеоспостереження: на проспекті Перемоги, Майдані Незалежності, на будинку міської ради та на на 15-му мікрорайоні.




коментарів: 13
  1. нового мера і нову команду потрібно місту!!! І звільнити всіх його шісток!!! Тільки тоді буде порядок в місті і не буде корупції!!!

  2. До чого тут цирк? І чого відразу переводити стрілки на тему влади? Відеоспостереження – це світова практика, помаленьку, але ми маємо рухатися в сторону цивілізації

  3. Відеоспостереження потрібне і якнайскоріше, може злодюги хоч трохи будуть боятися, бо ж не зовсім дурні і розуміють, що як буде система, то їх пересування і дії прослідкувати буде зовсім не важко

  4. В Благодатному встановили камери, то одні люди задоволені, другі клянуть Топорівського, що даремно гроші витратив, будьто в ньго вибір був. Але з часом я думаю, люди зрозуміють, що то для їхнього блага.

    • Хто кляне і за що? Не вірю. Ніколи не чула. Топорівський робить все правильно.

  5. Цікаво, а нашим людям взагалі якась влада вгодить? Що б не робила, то все буде не так! Ми, підприємці, підтримуємо відеоспостереження, бо це в наших інтересах і не ліпіть сюди Сапожнікова!

  6. В Благодатному нормально поставили камери.
    В Володимирі теж.
    Тільки в Нововолинську самому кримінальному нічого не можна зробити.
    Кандиба, ти де?

  7. Обєднати в одну мережу.))
    1.Підключти рестратори до мережі ітернет.
    2.Встановити любу з програм для відеореєстратора на компютер з інтернетом.
    3.Вести серійні номери рєстраторів.
    А не видумувати велосипед, якусь обслуговуючу фірму там. Просто у віділку поліції знайти компютер з інтернетом, та нормального працівника, а не дибіла в погонаг.ОЙ ЯК СКЛАДНО. Знову кошти підуть на …

    • Чучело, камери ти яким чином шас об’єднаєш в мережу???? До інтернету нафіга підключати? Любу програму вставлятимеш в себе вдома. Серійні номери ввели теж там собі десь. Обслуговувати треба, щоб працювали. Нормального працівника обучити треба. Дибілів брати не будуть, тебе теж

  8. хе-хе, наївні… знайшли того хлопця, шо своею пикою в камеру вліз, коли її крав ? тут його фото було… а тих шо люки крали під камерою ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа