<

Засідання у Нововолинському виконкомі: місто йде вперед, бюджет за минулий рік перевиконаний

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:33 | 19.01.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ 1 коментар

19-го січня у Нововолинську відбулось засідання виконкому. До порядку денного внесли низку важливих питань, зокрема про підсумки виконання міського бюджету за 2016 рік.

Враховуючи те, що пленарне засідання нововолинського виконкому припало на свято Хрещення Господнього, міський голова Віктор Сапожніков привітав усіх присутніх, побажав родинного затишку, успіху, добробуту та гарного настрою: “Нехай Божа благодать буде з нами, а в місті та країні панує мир і спокій”.

Галина Бурочук, начальник фінансового управління, доповіла про підсумки виконання бюджету Нововолинська за 2016 рік. Вона наголосила, що виконання бюджету міста забезпечено на 103,8 % до затверджених бюджетних призначень. Власні надходження склали 105 000 000 гривень, додатково отримано 3 900 000 гривень, а до затвердженого бюджету впродовж року отримано додатково 26 800 000 гривень доходів. По селищному бюджету перевиконання склало майже 80 000 гривень. Порівняно з минулим роком доходи загального фонду до міського бюджету збільшилися на 27 200 000 гривень, або майже на 135 %.

Щодо моніторингу виконання місцевих бюджетів, Нововолинськ серед міст області четвертий до річних призначень і по динаміці надходжень.

Віктор Сапожніков зауважив, що місто йде вперед, незважаючи на те, що в державі є певні негаразди, кризові явища та триває війна. Але всі показники свідчать про прогрес. На жаль, у деякій мірі знецінилися пенсії, зарплати, зросли ціни, але спостерігається перевиконання бюджету.

У минулому році приблизно 10 000 000 гривень додатково використали тільки на розвиток медицини. Приблизно 12 000 000 гривень виділили освітній сфері міста. Спрямовували фінанси й у комунальне господарство, більш ніж за 1 000 000 гривень придбали нову машину. Надалі по місту встановлюють освітлення, хоча зростають ціни на електроенергію. Забезпечують також благоустрій Нововолинська, закуповують дитячі майданчики.

Міський голова звернув увагу на спортивний комплекс, який минулого року побудували на території нововолинського колегіуму. Він вважає, що цей майданчик є окрасою та великим здобутком міста. Нагадаємо, що кошторис цього проекту склав 3 300 000 гривень. Збудували його за сприяння фонду Ігора Палиці “Тільки разом”, міська рада вклала приблизно 1 000 000 гривень.

Не радує владців те, що Нововолинськ має більше 3 000 000 гривень податкової заборгованості. Тому Віктор Сапожніков звернувся до податківців, представників фінансового відділу та заступників, які ведуть цю галузь. Максимальних зусиль потрібно прикласти для зменшення накопичування боргу.

Засмучує також те, що нововолинські копальні не платять грошей у міський бюджет, хоча проблемами шахт місто переймається. Наприклад, недобудована шахта № 10, яка є перспективою у вугільній галузі України, на жаль, не є надто привабливою для інвесторів.

Незважаючи на весь негатив, по доходах Нововолинськ займає непогані місця, тому Віктор Сапожніков висловив подяку всім, хто причетний до збагачення міської казни, за те що намагаються економити державні кошти: “…бо якщо їх не економити, то скільки не дай, буде мало”.

“Вимагаю, прошу і сподіваюсь, що у 2017 році ми будемо мати ще кращі показники і відповідно більші здобутки. Враховуючи те, що сьогодні святковий день, не буду зараз когось критикувати за недопрацювання” – додав Нововолинський міський голова.




один коментар
  1. Четверті в області!!! Я б не брав до уваги Луцьк,Ковель і Володимир-Волинський.Так,що ми ПЕРШІ!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок