<

У Великодню ніч в Нововолинську можна буде святити паску, попри комендантську годину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:17 | 15.04.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
8634
/ Коментарі відсутні

Мешканцям Нововолинської громади дозволили святити паску вночі з 23-го на 24-те квітня під час комендантської години. Осіб, які перебуватимуть поза межами храмів, перевірятимуть правоохоронці.

14-го квітня у Нововолинській міській раді відбувся круглий стіл із представниками релігійних конфесій. На зустрічі говорили про святкові Богослужіння в умовах військового стану з дотриманням комендантської години.

Міській голова Борис Карпус та заступник начальника Нововолинського відділення поліції Олександр Ольшевський зачитали священникам та пастирям рекомендації військово-цивільної адміністрації.

У пасхальну ніч комендантська година буде діяти на території усієї Волині. Люди повинні дотримуватись правил воєнного стану – бути пильним та не зловживати алкоголем.

Під час дії комендантської години буде дозволено відвідування культових споруд для освячення великодніх кошиків. Будь-яке інше безпідставне перебування на вулицях та громадськіх місцях вважатиметься порушенням комендантської години.

Особи, які перебуватимуть поза межами храмів та прилеглих до них територій, де проводитимуться обряди освяченнями, перевірятимуться правоохоронцями, а також зупинятимуться для перевірки транспортних засобів.

При перебуванні на території культових споруд необхідно мати з собою документ, яких посвідчує особу, а на прохання поліцейського – пред’явити.

У пасхальну ніч комендантську годину буде встановлено лише за межами населених пунктів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця