<

Судитимуть псевдоволонтера, який у Нововолинську організував схему виїзду чоловіків за кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 10.08.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3661
/ Коментарі відсутні

Судитимуть адвоката-переселенця, який у Нововолинську за гроші вносив в електронну систему «Шлях» дані чоловіків призовного віку для виїзду за кордон. Метою такого виїзду був імпорт автомобілів з країн ЄС до України.

Володимир-Волинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт про вчинення адвокатом зловживання впливом та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч.3 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України), пише прокуратура.

Нагадаємо, чоловіка 2-го травня викрили на хабарі у 27 тисяч гривень

Слідство встановило, що захисник був відповідальним від однієї з міських рад області за міжнародну та внутрішню доставку гуманітарних вантажів у період воєнного стану в Україні, відтак міг вирішувати із посадовцями органу місцевого самоврядування питання щодо включення військовозобов’язаних чоловіків до списку водіїв, які можуть виїжджати за кордон для ввезення гуманітарної допомоги.

Невдовзі обвинувачений постане перед судом.

Як розповіли БУГу в волонтерському штабі, чоловік у 2014 році виїхав з Донецької області в Київську, а в березні після початку повномасштабної війни приїхав у Нововолинськ.

Чоловіка звати Костянтин, він відправив родину за кордон, а сам оселився в Нововолинську в безплатному житлі для переселенців. Приїхав у місто, бо тут мав знайомих. Ніхто з волонтерів штабу й близько не міг запідозрити його в махінаціях. Він був спокійним, скромним, освіченим, мав адвокатську ліценцію, вмів обходитися з документами.

Люди зазначили, що є підозра, що на чоловіка вийшли місцеві ділки, які приганяють автомобілі з-за кордону, бо сам шукати «клієнтів» у незнайомому місті він не міг.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа