<

Судили прокурора за п’яне кермування у Нововолинську: водій подав апеляцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:12 | 22.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
87
/ коментарів 7

У зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення, суд закрив провадження на водія, який відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння та не зупинився на вимогу поліції.

Нагадаємо, 11-го вересня 2020 року на вулиці Героїв АТО у Нововолинську поліція наздоганяла авто, що не зупинилося на вимогу. У водія легковика виявили ознаки алкогольного сп’яніння.

Як виявилося, за кермом перебував Микола Троцюк, прокурор Володимир-Волинської прокуратури.

У постанові Шацького районного суду йдеться, що 11-го вересня о 19:30 по вулиці Героїв АТО водій керував автомобілем Опель, не виконав вимоги проблискових маячків синього та червоного кольору про зупинку транспортного засобу та від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння в установленому законом порядку він відмовився. Чим вчинив правопорушення, передбачені ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП.

В судовому засіданні свою винуватість у вчиненні адміністративних правопорушень не визнав, надав пояснення про те, що в протоколі про адміністративне правопорушення зазначено місце вчинення правопорушень – вулиця Миру, проте дана обставина не відповідає дійсності, оскільки його зупинили по вулиці Героїв АТО.

Також після відмови пройти на місці огляд на стан алкогольного сп’яніння за допомогою газоаналізатора “ALCOTEST-6810”, йому не надали направлення для проходження медичного огляду в закладі охорони здоров’я. Працівники поліції не повідомили про те, що здійснюється фіксація правопорушення, та на який технічний засіб.

Як зазначено в постанові, винуватість водія, у відповідності ст. 251 КУпАП, повністю доведена фактичними даними, викладеними в протоколах про адміністративні правопорушення.

На момент розгляду справи в суді, а саме 23-те грудня, закінчився строк накладення адміністративного стягнення, передбачений ст. 38 КУпАП.

Згідно ч.2 ст.38 КУпАП стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

Суд постановив визнати винним чоловіка у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП, провадження у справі закрив на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Однак, на постанову Троцюк подав апеляційну скаргу до Волинського апеляційного суду. Як зазначено на сайті суду, засідання призначили на 27-ме січня.




коментарів: 7
  1. Чого і слід було очікувати.Що хіба поліція не орієнутуєть в назвах вулиці

  2. Як зазначено в постанові, винуватість водія, у відповідності ст. 251 КУпАП, повністю доведена фактичними даними, викладеними в протоколах про адміністративні правопорушення.
    Читай уважно, ти шо Василь, а не Степан?… наздоганяли…

  3. “суд провадження у справі закрив на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення”- це по прокурорськи.

  4. Якщо не був п’яний то чого тікав від поліції.Думав,що йому все можна, зверхньо і нахабно з людьми себе веде. Мєрзкий тіп

  5. покарання не буде, бо терміни минули) а тепер ще й в апеляції визнають невинним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер