<

Суд відсторонив директора шахти №9 «Нововолинська» від посади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:04 | 3.12.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
11
/ коментарів 8

Директора ВП «Шахти №9 «Нововолинська» Володимира Юрківа суд відсторонив від займаної посади на дві місяці. 

Ще 10 вересня наказом №126 генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка було звільнено із займаної посади директора копальні № 9 Володимира Юрківа. Однак, не дивлячись на це, він продовжував ходити на роботу та здійснювати адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, тобто фактично продовжував обіймати займану посаду. Цей факт визнав особисто, і зазначив, що наказ оскаржує у суді, але досі рішення не було винесено, – йдеться на офіційній сторінці ДП «Волиньвугілля» в фейсбук.

20-го жовтня Володимиру Юрківу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем».

27-го листопада Нововолинський міський суд Волинської області ухвалив рішення: відсторонити Володимира Юрківа від займаної ним посади директора ВП «Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» строком на два місяці. Ключі від службового кабінету здати слідчому.

Дивним і водночас обурливим є сам факт вимоги очільника профспілки – вимагати призначення на посаду керівника державного підприємства. Оскільки ця – прерогатива генерального директора ДП «Волиньвугілля», – йдеться в повідомленні.

Попри ухвалу суду, голова профспілки шахти Василь Гура, котрий запевняє, що не втручається у адміністративно-господарчі процеси підприємства, виступає проти законного рішення та усіляко підтримує відстороненого керівника. Більше того, звернувся із вимогою до керівництва ДП «Волиньвугілля», призначити виконуючим обов’язки директора ВП «Шахти №9 «Нововолинська» начальника видобувної дільниці №2 В. Матіюка, погрожуючи протестними акціями у разі невиконання вимоги.

На даний момент на «Волиньвугіллі» повністю виплачена заробітна плата за вересень. 25% вже за жовтень отримала промислова група на підприємстві та об’єднання. У понеділок кошти надійдуть на ВП «Бужанська».




коментарів: 8
  1. можливо у “Волиньвугіллі” і виплачено 100%зарплати за вересень а я на шахті отримала тільки 50%.

    • Бо, Тетяно, контора дармоiдiв ДП ВолиньБЕЗвугiлля то хомут на шиях шахтарiв. Контора нiчого не робить, а покушать любить i ковбаску, i бочек, i рибу копчену, i cосиски дорогi, i делiкатеси усiляки за шахтарську тяжку працю. Де справедливость?

    • можливо вже й аванс за грудень отримали? думати можна що хочеш. фактами треба оперувати, а не вигадками

  2. Чому ніхто не напише про нарахування лікарняних шахтарям з ініціативи обєднання ?
    Про невиплати в пенсійний фонд з за вини обєднання ?
    в самому обєднанні все проплачено і лікарняні нормалні, а самі шахтарі це худоба ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця