<

Суд призначив виплатити 150 тис. грн моральної шкоди працівнику шахти №9 «Нововолинська»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 28.12.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
3226
/ 1 коментар

Працівнику копальні №9 «Нововолинська» суд призначив виплатити 150 тисяч гривень моральної шкоди, чоловік в результаті нещасного випадку частково втратив працездатність.

З гірником трапився нещасний випадок під час роботи в копальні, внаслідок чого він, повідомив на фейсбук-сторінці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Як йдеться в дописі згідно із висновком МСЕК, працівник шахти зазнав часткової втрати працездатності. Попри встановлену під час розслідуванням вину працівника у нещасному випадку, після консультації з криворізькими адвокатами було вирішено звертатися до суду із позовом про відшкодування моральної шкоди.

Бо кожен працівник, який зазнав втрати працездатності, згідно із висновком МСЕК, внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, має право на таке відшкодування, зазначає Волинець.

Рішенням Нововолинського міського суду шахтареві було присуджено лише 30 тис. грн відшкодування моральної шкоди.

Втім адвокатка Олена Повалій, яка брала участь у судовій справі, не погодилась з рішенням та подала апеляційну скаргу — Волинський апеляційний суд змінив рішення, визначивши розмір відшкодування у сумі вп’ятеро більшій.




один коментар
  1. Цікаво коли гроші отримає
    Я особисто вже рік чекаю коли
    Іваничівська виконавча виконає
    Рішення апеляційного суду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця