<

Створили комісію, яка перевірить законність надання в оренду земельної ділянки під будівництво на бульварі Шевченка в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 14.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
80
/ коментарів 6

14-го квітня на сесії депутати затвердили рішення про створення тимчасової контрольної комісії з питань перевірки законності надання в оренду земельної ділянки та будівництва багатоквартирного житлового будинку по бульвару Шевченка, 35А у  Нововолинську.

До складу комісії залучили депутатів всіх фракцій, задля прозорості, зазначила секретар Нововолинської міської ради Олена Шаповал. Вона також додала, що до комісії можуть долучитися усі бажаючі депутати та мешканці міста і разом працювати.

Нагадаємо, через тріщини, старий фундамент та те, що новий будинок буде закривати доступ сонця в квартири, люди не хочуть будівництва. Напередодні, 10-го квітня, мер Нововолинська Борис Карпус зібрав в робочому кабінеті мешканців будинку, що на бульварі Шевченка, 35.

Під час зустрічі обговорили ситуацію, що склалася навколо земельної ділянки, яку у 2018-му році здали в оренду під будівництво житлового комплексу. Міський голова запевнив, що буде створена спеціальна комісія.

Обранці громади на сесії Нововолинської міськради затвердили склад та положення роботи комісії. Мешканці будинку на бульварі Шевченка були присутні на засіданні.

До тимчасової контрольної комісії увійшли депутати: Володимир Шаповал (голова), фракція “За майбутнє”; Ігор Тимощук (секретар), фракція “Свобода”; Інна Вихор, фракція “Батьківщина”; Ольга Попіка, фракція “Європейська солідарність”; Василь Оксентюк, фракція “Слуга народу”. Також запрпонувати включити до складу комісії депутата Валерія Мниха, який вже кілька років займається питання земельної ділянки на бульварі Шевченка та ймовірного будівництва.

Комісія буде мати право залучати мешканців та кваліфікованих фахівців, аби вивчити питання та винести висновки.

Представник забудовника, депутат міської ради Роман Чорний зазначив, що дозвільні документи будівельна компанія робить, адже земельна ділянка передана в оренду під забудову.

До слова, на початку сесії депутати зняли з порядку денного проєкт рішення про розірвання договору оренди, який був внесений фракцією “Свобода”. Як зазначив міський голова, прийняття даного рішення було б незаконним і його б оскаржив орендар у суді.

Чорний підтримав рішення створити комісію, яка розгляне юридичну сторону питання, чи відбувся аукціон законно і додав, що проєкт, який готує забудовник, має пройти в Києві професійну експертизу.

Читайте також: Інвестори, що планують звести комплекс у Нововолинську, готові сусіднім мешканцям покращити будинок, який постраждав від вибуху газу

Від жителів на сесії виступив Руслан Соловйов, який мешкає на бульварі Шевченка і був депутатом попереднього скликання. Він зазначив, що люди не хочуть будинку і треба скасувати рішення про передачу в оренду. Звернувся до Чорного, аби він добровільно вибрав іншу ділянку під будівництво, а на місці ймовірного будівництва зробили сквер.

Борис Карпус ще раз підсумував дане питання: “У 2018-му році було прийнято рішення та укладено договір. Ми всі разом будемо дивитися, що з цим можна робити, створена комісія. Є незгода мешканців, є орендар, є законодавство і звісно політичні амбіції певних партій.

Ми маємо рішення юридичного департаменту, що розірвання договору оренди в односторонньому порядку – не законно. Моя особиста думка, як мешканця Нововолинська, там має бути сквер, але як посадовець, я не можу приймати незаконних рішень, питання потрібно вивчити.




коментарів: 6
  1. Для інвестора ділянка і справді найкраща в усьому місті! Кращої у місті вже не знайдеш ! І ринок , і центр , всі комунікації ! Бульвар Шевченка!

    • Неварто довіряти ні Роману Чорному, ані інвесторам – їх не турбують люди і їх благоустрій, для них важливий лише прибуток і заради цього можна наобіцяти багато.
      Я теж проти будівництва в цьому місці.

  2. ДА все там буде і побудують. Закінчиться той цирк з неадекватними мешканцями і буде гарний будинок побудовано!!

    • Ну так і в парку можна розігнати ворон і мегамаркет збудувати і на п’ятачку теж – там де ялинку ставлять і замість фонтану гарний магазинчик хай би побудували.

  3. Жителям треба запропонувати власнику ділянки викупити у него її і самим стати господаре! А тоді поставити лавки чи що бажають самі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер