<

Створили експертну комісію: шахту №9 «Нововолинська», де стався нещасний випадок, відвідав заступник міністра енергетики та голова ДСУ з питань праці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:27 | 7.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
128
/ коментарі 3

7-го квітня на шахті №9 «Нововолинська» відбулася комісія з нещасного випадку, в результаті якого постраждали гірники.

На комісії були присутні заступник Міністра енергетики Олександр Зорін, т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці Віталій Сажієнко, керівництво копалень Нововолинська, представники профспілок і жінки постраждалих шахтарів.

Нагадаємо, що аварія у шахті сталася 4-го квітня. У клітці, що спускала людей, було 11 шахтарів. З них п’ятеро опинилися на лікуванні у травматологічному відділенні Нововолинської ЦМЛ. Шестеро – відмовились від шпиталізації.

Як повідомив Сажієнко, було створено експертну групу. В неї увійшли три експерти, які займаються подібними машинами та працюють з ними.

“Направлено листа до держпідприємств з формування групи вузьких спеціалістів у роботі стаціонарного обладнання з роботою комплекса вертикального ствола. Вона вже риступила до роботи”, – сказав Сажієнко.

Основна мета групи – якомога швидше встановити істинну причину події, провівши розслідування.

Як зазначив Зорін, в документах та в коментарях не повинна звучати інформація про причини чи ймовірні причини події, поки не буде завершено розслідування.

До завершення розслідування, поки не буде акту про те, що це був нещасний випадок, рідні постраждалих не отримають компенсацій за лікування. Тому затягувати з розслідуванням – це нашкодити працівникам, зазначили на засіданні.

“Якщо ми не зможемо підписати тимчасовий акт, то люди не зможуть отримати допомогу”, – сказав Сажієнко.

Як відзначила Людмила, дружина одного з шахтарів, який потріпив у лікарню, сьогодні у Луцьку на чоловіка вже чекають медики. Три переломи у важких місцях загрожують інвалідністю. Поки що ніяких коштів на допомогу не було отримано від керівництва копальні чи влади міста, лише 1,5 тисяч гривень передала профспілка. А лікуватися потрібно вже.

Також на засіданні піднімали питання виплати заробітних плат, сплати єдиного соціального внеску, від якого залежить і розмір лікарняних.

Читайте також: 5-го квітня за фактом аварії  розпочали  розслідування. На шахті створили спеціальну комісію, яка обстежує ліфт. В поліції готуються відкрити провадження за статтею “Порушення правил безпеки на виробництві”.




коментарів: 3
  1. Ото вчіться дітки шоб отако за столами в краватках сидіти а не на лікарняних койках в бинтах лежати і вірити що хтось вам чимсь поможе. .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер