<

Сторонський запевнив, що нововолинське озеро цілком безпечне для купання, але сам не має часу, щоб там відпочивати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:33 | 21.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
65
/ 1 коментар

З початком літнього сезону нововолинців хвилює питання відпочинку. У несамовиту спеку більшість із них йдуть на озеро, що знаходиться на Шахтарському мікрорайоні. Журналісти “БУГу” звернулися до відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» Держсанепідслужби України, аби дізнатися, наскільки безпечною є водойма.

Шахтарське озеро єдине у Нововолинську, тому у літню спеку більшість мешканців саме там проводять своє дозвілля. Думки жителів кардинально протилежні. Одні стверджують, що з дитинства купаються на озері і запевняють: це цілком безпечно. Інші розповідають історії про те, що 8 років тому мешканці прилеглого села Низкиничі скидали мертву худобу. Цей факт підтвердило ще декілька мешканців, які стверджують, що ніколи б не хотіли купатися саме в цьому озері та забороняють відпочивати там своїм дітям.

IMG_6540

21-го червня Інтернет-видання “БУГ” звернулося до відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» Держсанепідслужби України для того, щоб дізнатися про стан водойми на Шахтарському мікрорайоні і врегулювати ситуацію.

IMG_6545

Василь Мельник, завідувач Нововолинського міськрайонного відділу ДУ “Волинський ОЛЦ ДСЕСУ” прокоментував:

“На 8 червня було зроблено паспорт, який дозволяє початок оздоровчого сезону та відкриття пляжу озера. На даний час він погоджений. Була проведена певна процедура різних служб, аварійно-рятувальний загін обстежив акваторію водойми, проведено всі необхідні дослідження із питних фонтанчиків на території пляжу і самого озера. Всі показники на 8 червня відповідали вимогам. Купатися в озері дозволено. Останній раз мікробіологічний санітарно-гігієнічний контроль здійснювався 13 та 15 червня. Вода була у нормі. В ході роботи міського озера та пляжу щонайменше двічі на місяць ми будемо контролювати протягом всього купального сезону, а по необхідності, більше, якщо показники будуть гіршими”.

IMG_6531

Журналісти “БУГу” приїхали вранці, 21-го червня, на Шахтарський мікрорайон для того, аби оцінити ситуацію на озері. Картина, яку помітили, неприємно здивувала. На пляжі розкидане сміття, у водоймі – пластикові пляшки. Культура нововолинців залишає бажати кращого. Виявилось, що елементарно прибрати своє сміття після відпочинку – досить складно, тому мешканці вирішили просто залишити його на пляжі.

IMG_6554
IMG_6553

Перший заступник Нововолинського міського голови Андрій Сторонський повідомив інтернет-виданню “БУГ”:

“Є люди, які постійно беруть пробу води і контролюють процес, щоб все відповідало нормі. Але в нас різне може бути, хто дасть 100% гарантію? На міському озері я ніколи не відпочивав, на жаль, не випадало такої нагоди. Цього року купатися на Шахтарському озері теж не буду, бо бракує часу на відпочинок”.

IMG_6555

Також оперативна група, під час перебування на озері, помітила пані, яка набирала воду в озері. Виявилось, що це одна із працівниць організації санітарно-гігієнічних досліджень. Вона відмовилась від коментарів, пояснивши, що сьогодні вже приходили журналісти і спілкувались із завідувачем.

IMG_6573

За словами Василя Мельника мікробіологічний санітарно-гігієнічний контроль здійснюватиметься двічі на місяць, а, наголошуємо, У РАЗІ ПОТРЕБИ, якщо показники будуть гіршими – більше. Чому воду на перевірку беруть вже четвертий раз за цей місяць доволі дивно, адже перевіряли якість води 8, 12, 15 і сьогодні – 21 червня.

Залишається відкритим питання чому мікробіологічний санітарно-гігієнічний контроль здійснювався більше, ніж два рази на місяць, можливо, санепідемстанції є що приховувати?

IMG_6576

Журналісти інтернет-видання “БУГ” закликають читачів буди обачними. Бережіть здоров’я своє та своїх близьких. Ваша безпека залежить тільки від вас.

IMG_6556
IMG_6560




один коментар
  1. несколько лет назад после чистки озера на которую списали 500 000 грн ,подохла вся рыба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер