<

Сторонський-корупціонер: апеляцію у справі про Лакиш відхилено

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:00 | 10.11.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1883
/ коментарі 2

10-го листопада у Волинському апеляційному суді слухалась апеляційна скарга, подана Андрієм Сторонським. Минулого разу засідання перенесли через те, що ексзаступник мера не вивчив матеріали прокуратури. Цього ж разу засідання відбулося і суддя Олег Клок відхилив апеляцію.

А це значить, що рішення суду першої інстанції залишається в силі.

Нагадаємо, 10-го вересня суд визнав винним Андрія Сторонського в адміністративному правопорушенні: справа у тому, що він взяв на роботу начальником управління освіти свою родичку Ольгу Лакиш та преміював її.

Йому призначили покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів, що становить 3400 гривень.

На засіданні 10-го листопада адвокат Андрія Сторонського Ігор Шемет переконував суд, що виписуючи премії Сторонський діяв цілком законно.

Захисник розповів судді, що винагорода пані Лакиш була цілком правомірною. Захисник стверджував у суді, що Андрію Сторонському на підпис приносили багато документів і він їх, згідно зі своїми повноваженнями підписував.

“Чому ніхто не попередив його про конфлікт інтересів?”, – сказав адвокат.

Адвокат стверджував у залі суду, що Сторонського також незаконно звільнили з посади головного лікаря НЦМЛ, проте слухання у справі про звільнення Сторонського ще не відбулося.

Також Шемет апелював до того, що коли ж справа “Сторонського-Лакиш” слухалася у Нововолинську, то ексзаступник мера не забезпечили захисника. Саме тому, на його думку, рішення суду першої інстанції не є справедливим.

Окрім цього, захисник доводив судді, що докази щодо родинних відносин ексзаступник мера та колишньої очільниці управління освіти Ольги Лакиш, які були розглянути в суді Нововолинська раніше, не мають законної сили, бо добуті невідомо ким і тому не могли бути взяті до розгляду судом.

“Докази міграційної служби не вірні, адже ми не знаємо, що то за докази взагалі – зібранні незаконно неуповноваженою особою. Тому вони не мають ніякого юридичного значення”, – додав адвокат.

Сторона, що подала апеляційну скаргу наголошувала наприкінці на тому, що сплили строки притягання до адміністративної відповідальності, тому суд не може прийняти рішення по цій справі.

“Строки притягальності Андрія Сторонського до адміністративної відповідальності скінчились, тому він має бути звільнений від цієї відповідальності”, – додав адвокат.

Сторонський зазначив, що не буде у суді говорити щодо родинних зв’язків з Лакиш, адже у залі сидять представники ЗМІ.

До слова, журналістам знову заборонили фотографувати та знімати його, хоча справа не кримінальна і засідання відкрите.

За словами прокурора, докази у справі збирались уповноваженою особою, тому слова захисника не відповідають дійсності.

“У Нововолинському міському суді надавався правомірний матеріал на підтвердження даних щодо родинних відносин з Лакиш, яких Сторонський не міг заперечити на засіданні”, – зазначив прокурор.

Як зауважила прокурор, чомусь до виконавчого комітету Нововолинської міської ради Андрій Сторонський не звертався задля призначення премії для Лакиш, а підписав документи самостійно.

“Андрій Сторонський не звернувся ні до МВК, ні до обласної ради, ні до Нововолинської міської ради та виконком”, – додав прокурор.

Після розгляду всіх матеріалів справ апеляційний суд вирішив скаргу Андрія Сторонського не задовольняти. Рішення Нововолинського суду, який визнав винним Андрія Сторонського, залишається в силі.

До слова, залишається відкритим питання, чи може корупціонер Сторонський після судового рішення мати право обіймати посаду заступника Володимир-Волинської районної держадміністрації.




коментарів: 2
  1. Може, адже це адміністративна відповідальність а не кримінальна і не рахується судимістю і зберігається у відповідному реєстрі протягом одного року, крім того, притягнення до адмінінтрстивної відповідальності не рахується злочином і ніяким чином не впливає на працевлаштування особи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер