<

Ставлення влади до шахтарів Нововолинська нікчемне, – Гузь з трибуни парламенту вимагав виплати заробітних плат працівникам вуглевидобувної галузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 16.12.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
899
/ коментарі 4

Нардеп Ігор Гузь впевнений, що два останні роки про вугільну галузь в Україні «забули». Про це він сказав з трибуни Верховної Ради 16-го грудня.

«Так до шахтарів ще не ставилися», – наголосив Гузь під час позачергової сесії, присвяченій питанню виплати заробітних плат шахтарям, інформують на сторінці нардепа у фейсбуці.

«В Україні будується тільки одна шахта – номер 10. В неї вкладено півтора мільярда гривень. Це державні кошти. А сьогодні шахта періодично підтоплюється. У нас немає вугілля, в нас віялові відключення… Чому тоді на шахти плює влада?», – каже депутат.

Гузь зауважив, що треба чітке бачення влади щодо розвитку вуглевидобувної галузі або ж «приїхати і сказати, яка ситуація насправді, а не брехати».

«В мене в окрузі є дві шахти. Кожного кварталу скорочують шахтарів. Немає у нас сьогодні міністра вугільної промисловості. Немає! Я просив: приїдьте в округ. Нуль».

Зазначимо, що 16-го грудня Верховна Рада зібралася на позачергове засідання для розгляду законопроєкту №5891-1, який спрямовує кошти на виплату заборгованості щодо зарплат шахтарям.

Законопроєкт передбачає збільшення видатків загального фонду бюджету на поточний рік на 2 млрд 400 млн гривень для погашення заборгованості та виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств.

В результаті Рада схвалила законопроєкт в першому читанні. Друге читання буде аж в січні. Гузь резюмував, що ставлення влади до шахтарів Волині нікчемне.




коментарів: 4
  1. Отношение надо заслужить. А на волыни не шахтеры а дармоеды. 2000 тонн говна за месяц. А зарплату дай. Хрен вам

  2. хитрий популіст захищає права хитрих дармоїдів)
    Ну сказано ж і не раз, збиткова галузь. Нікому з чинушів ваше вугілля не потрібне.. Які ще гроші?

    • збиткова – це поки не мерзнеш, а може статися як з газом – сьогодні збиткова, а завтра – “все віддам, аби не замерзнути”, а потяг вже ту-ту…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер