<

Статистика захворюваності на туберкульоз у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:33 | 24.03.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Туберкульоз посідає особливе місце серед соціальних і медичних проблем людства. Цієї хвороби не вдалося ліквідувати в жодній країні світу. В Україні ситуація із захворюваністю на цю важку недугу більш ніж складна. Кількість інфікованих паличкою постійно зростає.

 Статистика така, що протягом минулого року як у місті Нововолинську, так і по області та в країні в цілому виявлено на 30 відсотків більше хворих, ніж у 2013 році. На Волині це 700 інфікованих, по два нових хворих виявляють щодня, – пише сайт Нововолинськ.

Зараз у Нововолинській центральній міській лікарні проводять місячник боротьби з туберкульозом, в рамках якого відбуваються численні акції пропаганди. Особливу увагу цій проблемі приділяють сімейні лікарі, які пропонують містянам проходити регулярні рентгенологічні обстеження.

Перші тривожні сигнали, що можуть вказувати на туберкульоз – тривалий кажель, температура, підвищена пітливість та різка втрата ваги. На базі міської бактеріологічної лабораторії медики можуть виявити кислотну паличку, що є підставою для подальшого обстеження на наявність туберкульозу.  

Щодня лікування одного хворого на чутливий туберкульоз обходиться державі в тисячу гривень. Триває воно приблизно півроку й проводиться чотирма основними препаратами.  Втім, якщо недугу запустити, займатися самолікуванням чи недбало ставитися до процесу одужання, то хвороба перетікає у мультирезистентну форму, яка важко піддається лікуванню. Тут уже застосовують важку хіміотерапію, лікування триває понад 20 місяців й обходиться у 200 тисяч гривень на одного хворого. Зараз фінансова підтримка державних програм, спрямованих на боротьбу із туберкульозом, практично відсутня. А важкохворі українці змушені через відсутність медикаментів переривати лікування. 




один коментар
  1. Аж огидно слухати,що в нашому місті такі хороші сімейні лікарі!!!!!!Цікаво з яких пір такі віддані працівники в нашій медицині?Вони може й повинні пропонувати людям та направляти їх на рентгенологічні обстеження,проте такого не роблять!!!!!!!!!!Навіть коли людина проходить рентген без їх направлення,а їм приносить висновок(опис рентгену),то вони ще вміють підвищувати тон та кричати навіщо це людина сама пройшла це обстеження!!!А ще наші медики,особливо працівники філії,яка знаходиться на 5-му мікрорайоні,вміють поставити невірний діагноз,за яким людину не лікують.а як говорять в народі:заліковують і довести їм,що вони не праві ух як важко.Виникає також таке питання:Як простий народ може довіряти медичним працівникам,якщо між колегами-медиками немає довіри,стосовно діагнозу пацієнтів?????????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер