<

Статистика захворювання на рак у Нововолинську, Україні та світі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:36 | 4.02.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

У 2005 році 4 лютого вперше було відзначено Міжнародний День боротьби проти раку. Мета цього дня в усьому світі – підвищення обізнаності людей про рак як одне із найстрашніших і згубних захворювань сучасної цивілізації. У цьому році Всесвітній день боротьби проти раку присвячений темі «Одні з нас»

Світова статистика свідчить, що щорічно 60 млн осіб вмирають від неінфекційних захворювань (НІЗ), що становить 63 % від усіх смертей, і насамперед, це стосується серцево-судинних захворювань, онкології, респіраторних захворювань, діабету.

В Україні онкологічна патологія є причиною більш як 15 % усіх випадків смерті і поступається за цим показником лише серцево-судинним захворюванням. Щорічно в Україні реєструються близько 160 тис. хворих з вперше виявленими злоякісними захворюваннями.

Проблема злоякісних пухлин залишається актуальною ще і тому, що зберігається тенденція до росту захворюваності цією патологією. Так у 2013 р. зареєстровано 163 456 нових випадків раку, що становить 360,3 на 100 тис. населення. Приріст показника в порівнянні з минулим роком відзначається практично у всіх областях і склав у середньому 2,5%, – за даними Міністерства охорони здоров’я України.

Нововолинський лікар-онколог Андрій Шеремет наголошує на тому, що важливою перепоною у боротьбі із раком стає мала проінформованість населення про це захворювання та його попередження, багатьом потрібно донести, що рак – це не епідемія. “Якщо говорити про статистику, то Нововолинськ в області має одні із найпозитивніших показників по захворюванню на рак, та, взагалі, по смертності”, – зазначив пан Андрій.

Журналісти “БУГу” запитали людей на вулицях Нововолинська, що вони знають про рак, як його попередити і що викликає рак. В більшості відповідали, що рак – це дуже погано, викликає його – все, одиниці казали, що рак це наслідок поганої екології чи частково генетична хвороба, чи можна попередити рак відповідали – ні, одиниці казали – вести здоровий спосіб життя.

За даними онкологічної служби Нововолинської ЦМЛ хворих за 2014 рік 169 людей (за 2013 рік  – 162). Із 169 хворих – 65 чоловіків ( 38,5 %) і 104 жінки (61,5%). Діагноз підтверджено у 150 хворих, що становить 88,8% (2013 рік – 80,9%). Із 169 хворих – у 145 діагноз встановлено вперше, у 24 – виявлена повторна локалізація. У 2013 році із вперше встановленим діагнозом було 162 хворих, у 15 була виявлена повторна локалізація.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця