<

Список військовозобов’язаних із Нововолинська з’явився в місцевій газеті “Наше Місто”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:22 | 29.07.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
138
/ коментарів 6

Список військовозобов’язаних по місту за інформацією Нововолинського ОРВК вже вдруге поспіль з’являється на шпальтах нововолинської міської газети “Наше Місто”. Військові комісаріати та засоби масової інформації порушують законодавство про захист персональних даних, публікуючи оголошення про виклик призовників чи тих, хто підпадає під мобілізацію, до військкоматів.

Такої думки дотримується  Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська. 

“Останнім часом почастішали випадки використання військовими комісаріатами такої форми виклику призовників або військовозобов’язаних до військкоматів, як оголошення, що публікуються в газетах, оприлюднюються на сторінках інтернет-видань або розміщуються в громадських місцях. В оголошеннях зазвичай зазначаються прізвище, ім’я, по батькові призовників, досить часто вказується їх рік народження та адреса проживання”, – каже пані Лутковська.

Такі відомості про особу є її персональними даними, обробка, зокрема збирання, зберігання та поширення, яких повинна здійснюватися з дотриманням Закону України «Про захист персональних даних».

Коментар юриста:

«Розміщення у будь-якому вигляді в засобах масової інформації та в громадських місцях списків запрошених до військкоматів і тих, хто ухиляється від призову, не передбачено жодним чинним нормативно-правовим актом і становить порушення низки вимог положень Закону України «Про захист персональних даних». Більше того, такі дії з боку як працівників військових комісаріатів, так і засобів масової інформації містять ознаки правопорушення, передбаченого статтею 188-39 КУпАП, а саме – недодержання встановленого законодавством про захист персональних даних порядку захисту персональних даних, що призвело до незаконного доступу до них або порушення прав суб’єкта персональних даних».

Як пояснили нам колеги із видання “Наше місто”, до їхньої редакції надійшли листи від нововолинського військкомату, а також лист із Волинської облдержадміністрації із проханням посприяти райвійськкомату у розміщенні інформацію із вмістом персональних даних для покращення показників району у мобілізації. Журналісти стверджують, що при консультуванні з юристом правознавець сказав, що така публікація цілком законна. Що за юрист міг стверджувати подібну нісенітницю – залишається загадкою.

Боротьба Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату віднедавна набула агресивного характеру. Нещодавно працівники РВК робили рейди на ринках міста та в присутності працівників МВ УМВС роздавали повістки приватним підприємцям. Ті ж з них, хто відмовлялися брати “чорні мітки” – отримували від міліції адмінпротоколи.

IMG_9809




коментарів: 6
  1. Тим юристом була новопризначена панянка керуюча справами виконкому і особисто Сапожнікова. Я звертаюся до тих, хто знайшов себе в цьому списку. Напишіть заяву про вчинення злочину щодо порушення ваших прав і свобод, а саме розголошення ваших персональних даних без вашої згоди до прокуратури. Також мені цікаво відколи це військомити перейняли на себе функції міліції в частині розшуку. Питання до військома Плужніка, згідно якого законодавства ви перейняли насебе такі функції як розшук? Пане Плужнік відкрийте закон України “Про військову службу і військовий обовязок” та закон “Про мобілізацію”, і будь ласка, буква за буквою, ознайомтесь які у вас повноваження. А то ви шановні, зірвалися з ланцюга забуваючи про дотримання законодавства. Тому прийдеться через суд вас повертати в правове русло.

  2. Я ЗНАЙШОВ СЕБЕ ТЕЖ У ЦЬОМУ СПИСКУ !ХОЧА Я НЕСЛУЖИВ ІЗ ЗА ПРОБЛЕМ ЗІ ЗДОРОВЯМ!І НЕЯВЛЯЮСЬ ВІЙСЬКОВОЗОБОВЯЗАНИМ!ЦЕ ПОРУШУЄ МОЇ ПРАВА ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ, ЯК НЕЗАКОННЕ БЕЗПІТСТАВНЕ ЗВИНУВАЧЕННЯ!

    • То для чого вас мають розшукувати. Зверніться в військомат, пройдіть комісії. Для чого створювати проблеми комусь і собі. Чому одні мають і служити і воювати, а інші переховуються. Ви злочинці.

  3. Слава Україні
    Я не е військо зобов’язанний
    Але річ не втім .
    Знаходжусь за кордоном .
    Як потраплю до Неньки України ,
    Зайду до військомату ,то чого очікувати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця