<

Справа патрульного Циплакова з Нововолинська: тесть та теща п’яного прокурора не з’явилися до суду – прислали представника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:32 | 29.11.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
4578
/ коментарів 7

29-го листопада у Рожищенському районному суді відбулося друге судове засідання по справі поліцейського Віктора Циплакова, який у Нововолинську затримував п’яного прокурора. Патрульного обвинувачують у незаконному проникненні на приватну територію.

Нагадаємо, затриманий прокурор Микола Троцюк відмовився проходити тест на алкоголь, він почав тікати від правоохоронців і заховався на подвір’ї своїх родичів. Тепер Віктора Циплакова судять за проникнення на приватну територію. Натомість прокурор не поніс жодної відповідальності та ще й поновився на посаді.

Притягнути поліцейського до відповідальності вимагають власники будинку, навколо якого бігав прокурор. Циплакову загрожує до 5 років позбавлення волі.

Підтримати правоохоронця до суду приїхали помічник народного депутата Ігоря Гузя, депутат облради Андрій Бокоч та депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал.

Потерпіла сторона – теща та тесть Троцюка, особисто в суд не з’явилися, прислали представника Миколу Соколава.

Під час розгляду справи прокурор зачитав обвинувальний акт. У ньому йдеться, що поліцейського обвинувачують у незаконному проникненні до житла чи іншого володіння особи, вчиненого службовою особою, ч.2 статті 162 ККУ.

Відео затримання з боді-камер патрульних можна переглянути за посиланням.

Адвокат патрульного Сергій Полячук повідомив судді, що обвинувачення його підзахисному висунуто неконкретно та нечітко сформульовано. Відбувається підміна тез спору.

За його словами, у висунутому обвинуваченні твердиться, що Циплаков діяв всупереч вимогам статей КПК України, хоча в повноваження патрульного це абсолютно не входить. Додав, що в межах судового розгляду зможе надати беззаперечні докази, що окремі особи, які залучені у справі, як потерпілі, навіть не знаходилися дома.

Уже на наступному засіданні, яке відбудеться 10-го грудня о 13:30, мають допитати потерпілих – тещу та тестя Троцюка та свідків.




коментарів: 7

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер