<

Справа Литкіної: адвокатів потерпілої не повідомили про судове засідання умисно?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:09 | 27.12.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарів 5

26-го грудня відбулося судове засідання у Волинському апеляційному суді щодо розгляду заяви захисника підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної, в якому він оскаржує рішення судді Сівчука про тримання під вартою підозрюваного Статочнюка впродовж 30-ти днів. За дивним збігом обставин адвокатів потерпілої про засідання не повідомили.

Нагадаємо, що клопотання прокурора про продовження терміну перебування Статочнюка під вартою до шести місяців Луцький міськрайонний суд Волинської області задовольнив частково. Підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної залишиться під вартою ще на 30 днів.

Таке рішення прийняв суддя Андрій Сівчук на засіданні 16-го грудня.

Відомо, що захисники підозрюваного оскаржили рішення Луцького міськрайонного суду у Волинському апеляційному суді. Адвокати Назара Статочнюка свою позицію не міняють та вимагають скасування запобіжного заходу у вигляді тримання його під вартою. Вони вважають, що підстав для утримання підозрюваного в СІЗО немає. Це їхня позиція.

Вчора, 26-го грудня, відбулося судове засідання в апеляційному суді. Правда, в залі суду був не весь склад учасників – не було ні одного захисника Вікторії Литкіної. Потерпіла наголошує: про засідання адвокати не знали і не були повідомлені належним чином. Вона вважає, що її захисників умисно не повідомили про те, коли відбудуться наступні судові дебати.

“Мої захисники дізналися про суд вже після нього. Можу з впевненістю сказати, що буду піднімати це питання наступного судового засідання, коли усі зберемось”, – говорить Вікторія Литкіна.

Втім, у зв’язку з відсутністю адвоката підозрюваного Полячука суддя Апеляційного суду виніс рішення перенести засідання. Чи змінять запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Статочнюка – вирішуватимуть 29-го грудня у Волинському апеляційному суді о 10:00.

До слова, це вже не перший випадок, коли потерпілу сторону попереджують про судові засідання в останній момент (а тепер і зовсім не повідомляють ні Вікторію, ані її адвокатів!). Навіть у випадку, коли Вікторія Литкіна безпосередньо не братиме участі у судовому засіданні, вона має право бути присутньою на всіх судових дебатах.




коментарів: 5
  1. Ось таке правосуддя на Волині! А,що думають про це Міністр Юстиції,Генеральний прокурор,Міністр ВС?

  2. Слідкуючи за всіма подіями що відбуваються по цій справі починаю все більше і більше прозрівати. Де той обіцяний детектор на який грозилася мама Статочнюка? Боїтеся? Чому відразу не приїхав Максим і недоказав невинність брата? ”Бож і його ще закриють, бо в нас така міліція”- розказувала баба сусідам. Чомусь Мирона не закрили, бо він дійсно не винен.Чому мама не явилася на ”славнозвісну” передачу, а відправила діда? Хоча всім сусідам баба розказувала що саме Віка поїде на передачу, бо ж Назар не винен. І багато ”чому?” виникає, коли слідкуєш за тим що сталося. До тієї справи потрібно запрошувати міністрів, бо ”прості смертні” тут не допоможуть. А найкраще молити Бога щоб він відкрив все тайне, що і як було тієї серпневої ночі.

  3. Вы знаете, нет слов на все происходящее. Начиная от того дня, когда менты убеждали родителей Кати о том, что “погуляе та й прийде, бачили в Ковелі, на бандерштаті”, убеждении Литвином, что делается все для раскрытия преступления, а в это время “спасали Яшу”, подброшенные колдовские атрибуты возле дома покойной Кати, бегание матери подозреваемого по церквям с монологом про “невинну дитину”, способы защиты “невинного неповнолітнього” адвокатами, производимые действия, которые невозможно обнародовать…… Что это за люди? А люди ли они вообще???????? Мать, по всей видимости, совершенно не волнует то, что ее ребенок замарал руки чужой кровью!!!!!!!!!!!!Даже, если ее монстра и выпустят на свободу ( а и такой вариант возможен, трудно даже удивляться этому при настоящем раскладе дел), она думает, это убийство не положило дьявольскую печать на душу ее сына? Ни тени раскаяния, ни шага в искуплении вины………Отмажет она свою “дитину”, а как дальше планирует жить с кровью невинно убитой девочки на своем роду???!!! Радоваться жизни, праздновать праздники! А он не кается!

  4. Мати думае,що відмазавши сина від відповідальності, з нього автоматично знімається вина. НЕ ЗНІМАЄТЬСЯ!!!! Бога не купите!!! Покайтеся, знімить прокляття з цілого роду. Людина, яка загинула під колесами, п”янички, отруєні пальонкою (інформація з коментарів), смерть невинної дівчини… Що далі? Невже їм не страшно? Відпрацьовувати все це прийдеться і їм і всім їхнім поколінням.

  5. А ця сім”я привикла до “смерті і крові на руках” І зараз їх внуки відповідають за їх діяння Але це ще не кінець За все повинні відповідати винні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер