<

В Нововолинську відбулася конференція громадських організацій та формувань

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 20.11.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарі 2

19-го листопада в приміщенні ДЮЦ відбулася конференція для громадських організацій та формувань міста. Говорили про діяльність активістів, актуальні проблемні питання та про альтернативні способи взаємодії із владою.

Захід організований депутатом Волинської обласної ради Борисом Бабійчуком з метою виявлення проблем громади міста та винесення необхідних питань на сесію Нововолинської міськради.

Запрошували приєднатися до обговорення важливих питань міста керівників громадських організацій та громадських формувань, депутатів всіх рівнів, представників виконавчого комітету міської ради, голів ОСББ та активних небайдужих громадян.

Організатори чекали побачити серед присутніх представників місцевого самоврядування. Особливу надію покладали на громадян, які зацікавленні у вирішенні наявних проблем міста, зокрема на молодь.

З депутатів міської ради на заході був присутній Володимир Шаповал. Серед учасників було також пару активістів і громадян, зацікавлених у вирішенні окремих питань. Зокрема, Анатолій Бідзюра, який роками судиться із нововолинським міською головою та виконавчим комітетом міськради. А мабуть усіх молодих людей, яким небайдужа доля громади, представляв 27-ми річний селищний голова Благодатного Олександр Топорівський. 

Конференцію відвідало всього кілька людей. В чому причина того, що відвідують подібні заходи одиниці? Погана поінформованість, не зацікавленість брати участь в громадському житті міста або ж девіз “все одно ми нічого не змінимо” ?

На зустрічі говорили про можливі шляхи співпраці із міською владою та про участь громадян в прийнятті нею рішень. Про альтернативні взаємодії розповіли представники Асоціації Місцевого Самоврядування Прибужжя та Фонду розвитку “Прибужжя”.

На жаль, населення мало розуміє, що можна взаємодіяти із органами місцевого самоврядування. Не обов’язково усі питання вирішувати за допомогою акцій, протестів та судів. Для цього існують інструменти прямої місцевої демократії, які можуть використовувати жителі громади.

Серед них виділяють такі як програма бюджету участі, місцева ініціатива, електронні петиції та інші. Питання в тому, чи зацікавлене населення вчитися користуватися наданими їй можливостями.

Бабійчук підняв проблему того, що громадяни навіть не приходять на громадські слухання з приводу важливих питань міста. Зауважив, що одиниці збираються, а рішення  приймають підставні зацікавлені особи. Також стоїть питання недостатньої поінформованості населення в майбутніх громадських обговореннях. А збоку самих жителів – ігнорування повідомлень, які висвітлюються в місцевій пресі.

Щодо  окремих питань, то на обговорення винесена проблема пільгових перевезень дітей з багатодітних сімей. Вирішили створити ініціативну групу для збору підписів щодо скасування обмеження безоплатного проїзду дітьми. Планують також оскаржувати в суді невиконання перевізниками своїх обов’язків.

Ще однією темою, яку піднімали під час зустрічі – проблема забруднення території навколо підприємства “Пан Курчак”. Жителі заявили, що готові об’єднуватися для того, щоб боротися із якістю повітря.

На останок нагадаємо, що Бабійчук обурений ситуацією, яка склалася навколо виділення приміщення для здійснення ним депутатської діяльності. Його думки висвітлені в погляді «Цікаво, скільки оренди одержує бюджет Нововолинська від приміщень, які виділялися для зустрічей з депутатами всіх рівнів?».




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок