<

«Сніжний ком накопичувався та вилився в акцію протесту», – керівник Волиньвугілля Юрків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 10.03.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
45
/ коментарі 4

Акцію протесту, яку влаштували шахтарі Нововолинська в ДП «Волиньвугілля» 10-го березня, прокоментував т. в.о. генерального директора підприємства Володимир Юрків.

Він зазначив, що “сніжний ком накопичувався та вилився в акцію протесту”.

“Ситуація на вугільних підприємствах доведена до краю і шукають винного – керівника. я з себе також своєї вини не знімаю. Заяву на звільнення напишу в тому випадку, якщо викличуть в Міністерство, в відділ кадрів, як це передбачено”, – зазначив Юрків.

Однак, як стало відомо, Юрків і директор шахти «Бужанська» Олександр Стойовський таки написали заяви. Шахтарі зазначили, що не приступлять до роботи, поки ситуація з керівництвом не вирішиться в Міністерстві енергетики та захисту довкілля.

За його словами, вугільна галузь на сьогодні проходить нелегкий відрізок існування в зв’язку з тим, що прийняті деякі поправки Геруса, які дали змогу на ринок ввійти електричній енергії з Росії і Білорусі та вугіллю, які добуваються за межами України.

“При цьому наше вугілля не конкурентно спроможне, попит на нього впав. Волиньвугілля – не єдине підприємство, де лежить вугілля на складах. Собівартість дорога, близько 7 тисяч за тонну, а на ринку електричної енергії купується за 1500 гривень. Тому це не дає нам змогу вчасно забезпечити виплату заробітної плати, купити електроенергію та погрожують припинити її постачання через борги”, – говорить гендиректор.

Близько 177 мільйонів гривень заборгувало Волиньвугілля за роки своєї діяльності за електроенергію. Перевізнику закуповують пальне, але його послуги не оплачують. Перевізник погрожує припинити надавати свої послуги, а відтак людей не буде кому привозити на роботу.

Нововолинському РМЗ Волиньвугілл заборгувало близько 800 тисяч гривень, внаслідок чого завод не хоче приступати до ремонту техніки.

Нагадаємо, із викликами «Ганьба» у Нововолинську шахтарі протестували в ДП «Волиньвугілля». Працівники вимагали від Юрківа та директора Бужанської написати заяву на звільнення.




коментарів: 4
  1. Життя-це бумеранг, шановний Володимир Петрович забувся, коли з тими ж вимогами, з котрими до нього сьогодні звернулися шахтарі, стояв під ДП разом з паліями шин.

  2. Він там стояв щоб долісти до того корита де мала зарплата ! Всі такі як це чудо хочуть зробити “добре” шахтарям !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа