<

Слідкуйте за знаками: як працюватиме у Нововолинську інспектор з паркування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:51 | 30.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарі 3

Минулого тижня на головних вулицях Нововолинська відбулися перші рейди інспектора з паркування, які поки що мали інформативний характер. У фейсбуці розгорілась дискусія про те чи можна паркуватися біля ринку на проспекті Перемоги.

Люди писали у коментарях, що паркуватися там можна, оскільки знака про заборону немає. Як розповів БУГу сам інспектор, знак там колись був, але його зняли. Відновленням знаків у Нововолинську займається ВУКГ. Він залишив інформаційні листівки під двірниками припаркованих авто.

Нагадаємо, що з 27-го вересня 2018 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про реформування сфери парковки транспортних засобів”. Завдяки йому органами місцевої влади зможуть фіксувати порушення правил дорожнього руху.

Як працюватиме інспектор та кого має право штрафувати про це вирішив дізнатися БУГ.

Головний спеціаліст відділу транспорту, зв’язку, організації безпеки дорожнього руху та паркування Євгеній Хрищук, який поки що виконує роль інспектора з паркування у Нововолинську розповів, що акція, коли 25-го вересня за двірниками припаркованих авто у Нововолинську лишали листівки, була інформативною.

Надалі ж, коли будуть закуплені всі необхідні технічні засоби, замість листівок будуть виписуватися штрафи.

Мінімальний розмір штрафу за неправильне паркування – 255 гривень. Однак якщо штраф сплачують протягом 10 банківських днів, буде надана “знижка” у 50 відсотків.

Як розповів Юрій Коцура, начальник відділу транспорту, зв’язку, організації безпеки дорожнього руху та паркування, у Луцьку вже пів року як працюють інспектори з паркування. За цей час вони склали більше 5-ти тисяч постанов. Поки що у Нововолинську виконуватиме обов’язки інспектора з паркування головний спеціаліст відділу.

“В класифікаторі такої посади як інспектор з паркування немає, це може здійснювати посадова особа. Річ у тім, що закон прийнятий у 2018-му році, а підзаконні акти, які б дали право працювати згідно зі всіма нормативами, ще не цілком дійшли до логічного завершення”, – розповів Коцура.

Порушення будуть фіксувати на фото та реєструватимуть у базі даних.

“Закуплені сертифіковані пристрої, які мають необхідні дозвільні документи, буде встановлено необхідне програмне забезпечення з визначення геолокації. На сайті міської ради порушник зможе подивитися доказову базу порушення з фотофіксацією”, – зазначив Юрій Коцура.

Варто додати, що якщо інспектор з паркування фіксуватиме на місці порушення водія, то повідомлення отримує саме він, якщо ж водія на місці немає – буде залишати повідомлення для власника автомобіля під двірниками.




коментарів: 3
  1. Інспектора з паркування потрібно вивчити спочатку законодавчу базу. Навішати дорожніх знаків просто так не можна… Невігласи “захватили” Україну…

  2. Машини не паркуйте біля перехресть і пішоходних переходів. Яка законодавча база? Ти дибіл. Ставите свої драпаки, що виїхати не можна без стресу. Штрафуйте всіх тих даунів, вони знають що порушують, просто привикли кидати свій мотлох в неположеному місці і привикли до безкарності.

    • Дибіле, ти хоч читай уважніше… Мною було написано не про правила паркування, а про законодавчу базу при встановленні дорожніх знаків… То це ти, баране, встановлюєш саморобні знаки по місту і малюєш дорожню розмітку на власний розсуд? Вас вже тільки за відкати на цьому давно пора”посадити”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер