<

Скандальна реконструкція у Нововолинську: очна ставка жителів з чиновниками та Приступчуком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:07 | 26.05.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарів 11

Питання про законність реконструкції підвального приміщення підприємцем Приступчуком у будинку 9 по бульварі Шевченка в Нововолинську жителі підняли у присутності двох заступників міського голови, комісії та поліцейських.

Олег Приступчук стверджує, що не брався за реконструкцію підвалу, щоб нанести комусь збитки. Проект пройшов державну експертизу і він діє згідно норм, які прописані в проекті. Однак мешканці будинку впевнені, що він порушує усі норми будівництва і не прислухається до їх думки. Вони бояться, що триповерхівка може впасти, бо такі реконструкції до добра не призводять. Люди не хочуть безладу під своїми вікнами, адже у підвалі має бути кафе. Підприємець не шукає з ними компромісу і, очевидно, не бажає йти на поступки.

25-го травня Олег Приступчук запевнив жителів, що надасть документи до 17:00, проте на зустріч так і не з’явився.

У міській раді зазначають, що відповідальність у такому випадку несуть проектанти, хоча за їхніми даними порушень немає і документи підприємця в порядку.

“Міськрада на сьогоднішній день не є учасником будівництва. Підприємець має право що хоче будувати, продавати – в нас не треба питати дозволу”, – відзначив заступник міського голови Андрій Сторонський.

IMG_1120

Мешканці попередили заступника мера, що якщо будівельники зрушать фундамент, то не виключено, що всі жителі будинку перейдуть жити у його кабінет.

IMG_1152

Андрій Сторонський у телефонній розмові попросив у Приступчука призупинити процес будівництва, а жителям порадив у разі невирішення питання мирним шляхом подавати в суд.

IMG_1153

“Ми завжди стараємося, щоб оцих конфліктів між підприємцями та жителями не було, бо потім ви приходите з претензіями саме до мене”, – сказав заступник мера.

У його ж кабінеті присутні дійшли до висновку, що потрібно цю проблему вирішувати із підприємцем, і влаштувати спільне тристороннє обговорення, до якого долучаться представники будівельної комісії, мешканці будинку та Приступчук. Сторонський ініціював створення комісії з перевірки обставин будівництва.

IMG_1159

Жителі повернулися до будинку і побачили таку картину…

IMG_1175
IMG_1183

Будівельні роботи, як видно, ніхто не призупинив. Тоді люди викликали поліцію. Поліціянти повідомили, що розбиратися з аналогічними питаннями не в їхній компетенції, але пояснення в жителів взяли.

IMG_1193

Незадовго прибула комісія та заступник мера Рожелюк. Дочекалися невдоволені люди і Приступчука з документами, які він дав почитати з рук.

Копій документів ніхто так і не отримав. Хоча екскурсію по підвалу, який облаштовує, підприємець таки зробив.

IMG_1220
IMG_1234
IMG_1255
IMG_1270
IMG_1281
IMG_1276

Мешканці будинку 9 бульвару Шевченка повідомили, що з даного питання звертатимуться до голови облради Ігоря Палиці. І хоч обидві сторони конфлікту розійшлися мирно, то все ж ясно, що залишилося багато питань до підприємця, який будує плани і не цікавиться думкою жителів.




коментарів: 11
  1. Згідно того , що видно на фото при будівництві того будинку в советські часи жителі не проконтролювали щоб у фундаменті будинку не було цегли та інших пористих будівельних матеріалів .А зараз при роботах які проводить підпрємець на 100% буде проведена гідроізоляція страшного фундаменту що вбереже його від подальшого руйнування.а ініцітивним мешканцям будинку потрібно гуртуватись та добиватись щоб весь фундамент був розкопаний та проведена гідроізоляція- ось тоді він точно нерозвалиться !!!

  2. Все буде добре. Буде у Нововолинську гарне та затишне кафе чи бар де можна буде чудово відпочити і нововолинцям, і гостям шахтарського міста.Чого дарма хвилюватися як все буде добре?

  3. бар , кафе-це добре, тільки не в нашої влади подвійні стандарти, одним без згоди одного мешканця не дозволяють будуватися, іншим пів будинку проти, і все сходить з рук

  4. Людина працює і робить все по закону. Мало того хоче щоб і жителі були задоволені. Знаю Приступчука , як відповідального підприємця. Тому і впевнений, що все буде добре. :)

  5. Поясніть, будь ласка, як може бути затишне кафе у підвальному приміщенні під будинком, основу якого хочуть грубо зрушити? Які гості нашого міста захочуть піти у такий заклад? Будинок з 50-го року, це не нова споруда, він явно будувався не за сучасними технологіями, у квартирах пішли тріщини після проведення будівельних робіт, то як далі можна вперто ігнорувати мешканців квартир, які живуть над Sushi Hero? Люди переживають за своє майно, за свої життя, за життя майбутніх відвідувачів того злощасного закладу! Невже складно зрозуміти прості речі? З кожним разом, при більшому навантаженні на фундамент, буде руйнуватись архітектура будинку і це може призвести до фатальних наслідків! Легко сприймати ситуацію мешканців квартир будинку №9 зі сторони, не розуміючи страхи цих людей. Я пропоную реально подивитись на речі і тверезо оцінити усю складність цієї ситуації!

  6. “Все буде добре. Буде у Нововолинську гарне та затишне кафе чи бар де можна буде чудово відпочити і нововолинцям, і гостям шахтарського міста.Чого дарма хвилюватися як все буде добре?” – Олеже ви жартуєте?

    Я живу в цьому будинку вже 20 років! І більшу частину цього часу ви постійно щось довбете. Не простіше побудувати власну халупу і робити “затишне кафе для гостей шахтарського міста”? Чому Фелічіта за літо зробила ремонт і не вивезла паро вагонів землі? Там постіно купа відвідувачів і немає тих гучних “танцюльок” які ви влаштовували через день у нашому будинку!А я вам скажу чому: бо у вас не той рівень, і більше того… ніколи його не досягнете. Я переслухала всі весілля, поминки, дні народження! І ще одного “затишного кафе” з бійками і п’яними відвідувачими я просто не витримаю.
    Чого вам бракує? Навіщо ви знущаєтесь з нас?
    Ви просто виснажили нас всіх до крику!!!!!

  7. Як на 6-тій світлині знизу заздрісно Леонід климович – “король нововолинських підвалів” дивиться на це все ,,,, він певно голова комісії ,,, все таки фахівець

  8. Цим людям можна тільки поспівчувати .Кожен день слухати як сверлять , як вивозять землю машинами, і спостерігати як руйнують їхній будинок.Це жах , кожен день жити в страху за дітей . Де совість в Приступчука , йому все можна ,бо він депутат ,не вже на нього не має управи.Хочу побажати мешканцям будинку сили в цій нерівній тяганині з депутатом і міською владою .

  9. і знову та сама картина “бабки правлять світом”. Виникає питання, навіщо ходити в університети, здобувати вищу освіту, займатися науково-дослідною діяльністю в будівельні галузі, якщо можна прийти до “Катьки і Таньки” які знають все і про все. Я ж як інженер-будівельник не ходжу по ринку і не вказую бабулькам, як продавати, чи закуповлювати товар. Якщо ти нічого не розумієш не у самому будівництві, а у проектувані, розрахунках, ну і в певній мірі відповідальності, яку несеш, під час виконання проекту, ТО НЕМАЄ ЧОГО “ЛІСТИ І ПХАТИ СВОГО НОСА КУДИ НЕПОТРІБНО”.

  10. І знову та сама картина… Припливли… Мешканці ще одного будинку відчули смак протистояння із владою. Бабки із комісії справді мало що розуміють у архітектурно-будівельних нормах, але ДУЖЕ-ДУЖЕ хочуть працювати на своїх тепленьких місцях. Депутати-королі підвалів знають як служити, щоб себе рідненьких не обділити. Ну а керівник комісії, багаторічний вірний заступник ГОЛОВИ – слів нема, повна деградація. Люди тримаймося, ми їх здолаємо, потрібно тільки терпіння, час і наполегливість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця