<

Сім із половиною мільйонів на харчування дітей виділили цього року в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 16.06.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Про організацію харчування дітей у навчальних закладах міста у 2016-2017 навчальному році, – перше питання, яке слухали сьогодні, 15 червня 2017 р., на засіданні виконкому.

Начальник управління освіти міськвиконкому Микола Остапюк зауважив, що у загальноосвітніх навчальних закладах створені належні умови для організації харчування усіх школярів як за рахунок бюджетних коштів, так і за батьківську плату. Для того, щоб послугами їдальні могли скористатися усі школярі, у тому числі і соціально незахищені, своє рішення на їхню користь прийняла міська влада у лютому цього року. Протягом навчального року за бюджетні кошти здійснювалося харчування дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО (у тому числі загиблих), дітей учасників бойових дій, дітей вимушених переселенців зі Сходу України, дітей-інвалідів, учнів 1-4 класів, – повідомляє сайт міської ради.

Відео СТН

Якщо взяти до уваги, що учні-сироти і діти загиблих в АТО харчуються на суму 9 грн. в день, а всі інші категорії – на 6 грн. в день, то лише за 1 день на їх потреби у харчування в середньому витрачається 15 тис. грн. коштів із місцевого бюджету. За 5 місяців поточного року на харчування дітей пільгових категорій витрачено 1200601 грн. коштів із місцевого бюджету.

Сьогодні послуги в організації харчування учнів надає комбінат шкільного харчування, який вкотре визначене переможцем конкурсних торгів. Микола Остапюк підкреслив, що для управління освіти і закладів освіти це зручно, оскільки зазначене міське комунальне підприємство підпорядковане міській раді і нею контрольоване. І саме комбінат шкільного харчування відповідає за якість продуктів і умови їх доставки, а за організацію харчування і дотримання санітарних норм, окрім керівника цього підприємства, несуть відповідальність і директори шкіл.

Микола Остапюк акцентував увагу й на проблемних питаннях, які пов’язані з організацією харчування. Зокрема, зауважив, що до частої заміни спонукає неякісний столовий посуд: склянки, чашки, тарілки, які часто б’ються. Не в усіх школах є належні складські приміщення. Комбінат шкільного харчування не має підвальних приміщень із необхідним температурним режимом для зберігання овочів, сипучих продуктів, ціни на які зростають.

Як підкреслив Микола Остапюк, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед учнів середніх і старших класів та їхніх батьків щодо потреби в гарячому харчування, проте харчуються у школі не всі: в одних відсутні необхідні кошти, інші, скориставшись безконтрольністю батьків, гаряче харчування змінюють на чіпси і сухарики.

В обговоренні питання взяли участь директори шкіл, керівники контролюючих служб міста. Також про роботу комбінату шкільного харчування розповіла її керівник Світлана Іванова, яка наголосила на основному завданні, яке ставить перед собою, – це якісне харчування школярів. Вона зазначила, що у період літнього відпочинку значна увага – харчуванню у пришкільних таборах та у заміському таборі відпочинку й оздоровлення «Прикордонник», в якому забезпечено п’ятиразове харчування, у щоденному раціоні обов’язково є фрукти.

– Однак, працювати є над чим, – каже Світлана Іванова.- Будемо розширювати «буфетну» продукцію, щоб заробляти більше. Закупили посуд більш якісний. Разом з тим, турбує кадровий «голод», замінено багато кухарів. Непокоїть і те, що є окремі випадки підтікання труб в харчоблоках.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський зауважив, що харчування дітей – на постійному контролі міської влади. Відзначив роботу комбінату шкільного харчування, яка за останні роки змінилася на краще і у цьому чимала заслуга його нового керівника Світлани Іванової. Покращилися організація і якість харчування. Закуплено чимало нового обладнання. Андрій Сторонський наголосив на необхідності подальшої роботи щодо заміни старої побутової техніки.

Резюмував обговорення питання міський голова Віктор Сапожніков. Пообіцяв на майбутнє сприяти тому, аби продовжувати харчування дітей 1-4 класів. Після відвідин заміського табору «Прикордонник» відзначив добре налагоджену організацію роботи у їдальні. Міський очільник висловив свою позицію і щодо названого керівником комбінату шкільного харчування факту з протіканням труб у шкільних їдальнях. Наголосив директорам навчальних закладів вивчити ситуацію, вжити відповідних заходів, якщо потрібна буде допомога, то питання треба вирішувати невідкладно.

У цілому організацію харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах міста у 2016-2017 н.р. виконком визнав задовільною.




коментарів: 6
  1. Моя родина малозабезпечена та за харчування доньки другокласниці я платила, як і всі батьки. То куди пішли ті гроші, пане Остапюк? Кому Ви це байки розповідаєте?

    • То все проста арифметика-7 мільонів розділити на кількість навчальних днів-розділити на кількість пільгових дітей.Приплюсуйте кошти,які виділяє держава….Мабуть ,дітей по ресторанах столичних харчують. А ви ще гроші здаєте! Тільки адресна допомога малозабезпеченим сім*ям!!!А то все-корупція!!!

  2. Ага, вкотре виграли тендер…
    Молодці так тримати далі,
    тільки чомусь ніхто не сказав про те, що у Школі №1, яку теж обслуговує цей “комбінат” половина посуду побита, або надщерблена, кружки та стакани з яких п’ють діти не в кращому стані, вилка яка впала на брудну підлогу, швидко піднімається та не вважається брудною, стіл можна витерти ганчіркою, якою 5 хвилин тому витирали підлогу.

    Зараз хтось в коментарях напише, що це все не так, що все добре,
    може воно й добре, але “рухатись” почали тільки після того як батьки почали скандалити, а головним аргументом працівників “комбінату” було те, що кружки ж самі б’ються.
    Дивно якось діти їх вертають цілими, а з кухні вони повертаються надбитими та зі сколами, а все тому що їх миють тяп ляп аби як, взяла оберемок тих кружок, в умивальник і давай мішати їх.
    Ви подумайте що буде тоді коли шматок ружки попаде дитині в горло, хто буде крайнім? Так ви 100% праві-НІХТО.

    Тому що школа дітей не годує, а годує комбінат, а комбінат скаже що ми тільки їсти готовимо, хай діти самі дивляться з чого їдять.
    Йой скіко написав… як Анатоль

    • Напишуть!!!Обов*язково!!!! 7 мільонів потрібно відробляти!!! Бідні директори та медики на свої зарплати все ніяк хатинки добудувати не можуть…Та,хіба,тільки вони?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер