<

Штрафи за порушення, період нересту та збереження водних біоресурсів: у Нововолинську рибоохоронники провели зустріч з рибалками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 22.03.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
45
/ Коментарі відсутні

17-го березня в приміщенні Нововолинської міської ради у Нововолинську відбулась зустріч представників служби рибоохорони з громадськими активістами та рибалками-любителями.

Обговорили спільні заходи для збереження водних біоресурсів та боротьбу з незаконним рибальством на водних об’єктах Володимир-Волинського району.

Обговорення відбулось у форматі «запитання-відповідь. Рибпатрульні розповіли про цільові рибоохоронні операції на водоймах області. Розповіли про можливість рибалок повідомляти про порушення, брати участь в рейдах або ж стати громадським інспектором.

Як повідомили, Волинський рибоохоронний патруль сприятиме проведенню зариблення з дотриманням чинного законодавства. Також присутні обговорили проблему забруднення водойм та термінів навігації для маломірних суден.

Як стало відомо на нараді, на кілька колишніх районів: Володимир-Волинський, Іваничівський, Любомльський, Локачинський, Турійський лишається тільки три інспектори служби та одне авто. Це велика територія і працювати важко але всі ділянки, де повідомляють про порушення, завжди відпрацьовуються.

Так, в мережі створено багато груп для рибалок, де працівники служби також беруть інформацію.

Порушень стане значно менше, впевнені представники служби рибоохорони, якщо піднімуть штрафи за порушення правил рибальства. Так згодом штрафи можуть зрости:

  • за порушення правил рибальства – з 680 до 2550 гривень;
  • за використання заборонених знарядь вилову під час рибальства, приховування обсягів вилучення водних біоресурсів під час спеціального використання водних біоресурсів, тобто грубі порушення – з 3400 до 8500 гривень;
  • порушення вимог щодо охорони червонокнижних видів – з 1700 до 3400 гривень;
  • перевищення затверджених лімітів, часток добування (вилову) використання природних ресурсів – з 1700 до 5100 гривень;
  • за засмічення водойм та порушення водоохоронного режиму – 1700 – 3400 гривень.

За порушення у період нересту штрафи підвищуються вдвічі. Період нересту починається цьогоріч 1-го квітня.

Того ж дня у приміщенні відділу прикордонної служби «Морозовичі» Луцького прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України відбулась міжвідомча нарада з питань охорони та відтворення водних біоресурсів на водоймах Волині в межах прикордонної смуги. В даному заході взяли участь державні інспектори рибоохоронного патруля, начальник управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик та начальник відділу прикордонної служби «Морозовичі» Юрій Сазонов.

На зустрічі аналізували стан охорони та використання водних біоресурсів на річці Західний Буг. Узгодили дії між рибоохоронним патрулем та прикордонниками для проведення спільних рейдів на водоймах для боротьби з порушниками. Присутні поділилися власним баченням основних причин та шляхів боротьби з браконьєрством в межах прикордонної смуги.

По закінченню наради прийняли відповідні рішення. Основним стало посилення взаємодії обох відомств для забезпечення оптимального відтворення водних біоресурсів, протидії злочинним проявам та грубим порушенням Правил рибальства на р. Західний Буг вздовж кордону.

 «Охорона водних біоресурсів є спільною справою співробітників рибоохорони, правоохоронних органів та громадськості. Наше Управління відкрите до співпраці та запрошує усіх охочих долучатись до рейдів та природоохоронних акцій. Закликаємо жителів Волині бути відповідальними та повідомляти про порушення Правил рибальства за телефоном «гарячої лінії» Управління: (067) 360 78 40», – прокоментував керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок