<

Шостак зник, суду не буде? В Ковелі шукали адвоката обвинуваченого у вбивстві Литкіної

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:51 | 2.03.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
12
/ 1 коментар

1-го березня у Ковельському міськрайонному суді ледь не відклали розгляду справи вбивства неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної. Причина – пропав адвокат Віктор Шостак.

Як виявилось, захисник обвинуваченого у вбивстві Назара С. виїхав на судове засідання та до суду не доїхав. Про причини своєї відсутності нікого не повідомив. А сам обвинувачений Назар С. категорично відмовився продовжувати розгляд справи без свого адвоката.

Слід зазначити, що на засідання потерпіла Вікторія Литкіна, мама вбитої, щоразу приїздить з Польщі. Також на суд прибули двоє свідків, щодо допиту яких Шостак особисто клопотав суду. Це працівники швейної фабрики у Нововолинську, щодо доцільності надання свідчень яких на минулому засіданні розв’язалася довга дискусія між сторонами обвинувачення та захисту.

Суд задовольнив клопотання Віктора Шостака, відтак 1-го березня свідки прибули, однак не приїхав сам адвокат.

У засіданні зробили перерву. Колеги у справі намагалися додзвонитися до Віктора Шостака – слухавки він не брав.

Згодом Сергій Полячук повідомив, що зі слів Шостака, у нього в дорозі зламався автомобіль. Секретар намагалася з’ясувати, в якому населеному пункті перебуває захисник, але знову не вдалося вийти з ним на зв’язок.

Усі вийшли з зали суду для того, щоб адвокат обвинуваченого Назара С. провів з ним розмову і спробував переконати щодо можливості проведення слухань без Шостака.

Нагадаємо, що захисник не попередив суд про причини неявки та ігнорував намагання працівників суду дізнатися про місце його знаходження. Відтак, його дії можна розцінювати як такі, що перешкоджають здійсненню правосуддя та містять ознаки неповаги до суду.

Згодом суддя Логвинюк зачитала заяву Шостака, яку надіслав факсом, про те, що він не заперечує, аби справу розглядали у його відсутності. Також було зазначено, що захисник відміняє своє клопотання про допит свідків.

У результаті свідки, які прибули на вимогу Шостака, поїхали додому. Щоб не переносити засідання, судді постановили допитати потерпілу Вікторію Литкіну.

Про що говорила мама вбитої дівчинки читайте скоро на інтернет-виданні “БУГ”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер