<

Що чекає на поліцію Нововолинська? Депутати міськради заявили про підтримку Галащука

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:17 | 24.11.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
42
/ коментарів 19

Нововолинськом шириться чутка, що після гучних затримань огранізованих злочинних груп в місті та заяви обласної прокуратури про одну з причин погіршення криміногенної ситуації в місті – неналежне виконання своїх обов’язків працівниками поліції – керівництво відділення знову може змінитися.

Такою позицією прокуратури Волинської області та Головного управління Нацполіції в області стурбовані депутати Нововолинської міської ради. Вони навіть підготували звернення до в. о. прокурора області Ігора Цюприка та головного поліцейського Волині Петра Шпиги.

24-го листопада частина депутатів вже лишили свої підписи під зверненням. Із тексту вбачається, що обранці громади міста стурбовані криміногенною ситуацією в місті та підтримують чинного очільника Нововолинського відділення поліції Сергія Галащука.

Повний текст звернення:

“Ми, представники депутатського корпусу Нововолинської міської ради, висловлюємо свою глибоку стурбованість криміногенною ситуацією, що є у місті, а також – свою підтримку чинному очільнику місцевого відділку поліції Галащуку Сергію Юрійовичу.

За час, що він перебуває на посаді, комунікація між представниками влади та правоохоронними органами суттєво покращилась, ми маємо змогу чіткіше і зрозуміліше бачити стан справ у місті, особливості потреб та можливості вирішення їх за допомогою місцевого бюджету, а отже – і більш конкретно та ефективно співпрацювати.

Його підхід до роботи відзначається системністю, відчувається небайдужість, готовність працювати на результат.

Галащук С.Ю. особисто виїздить на місця подій, аби бути в полі ситуації, тримати руку на пульсі, а не займається лише кабінетною працею, що притаманно зазвичай особам на керівних посадах.

Він відкритий до діалогу з місцевою владою та активними громадянами задля вирішення стратегічних проблем. Як приклад – активізувалась робота ГО «Варта порядку» – за допомогою цього інструменту небайдужі нововолинці підтримують поліцію не лише на словах, а й діями, відчувається зростання довіри до правоохоронців.

Є чимало напрацювань та планів для покращення ситуації у місті, які були би неможливі без тісного контакту та пошуку точок дотику між різними гілками влади.

Звісно ж, є усвідомлення, що через недостатність матеріально-технічної бази та кадрові проблеми вирішується не все, проте ми як депутати міської ради робимо все від нас залежне задля нівеляції їх, а як представники громадськості і жителі міста вважаємо, що Галащук Сергій Юрійович цілковито відповідає усім параметрам , що є необхідні для очільника правоохоронців в такому непростому місті, як Нововолинськ”.

Нагадаємо, 21-го листопада у Нововолинську затримали організовану злочинну групу, яка займалися контрабандою прекурсорів в особливо великих розмірах, незаконним придбанням, перевезенням з метою збуту, а також незаконним збутом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в особливо великих розмірах. 21-го листопада У Нововолинську затримали «смотрящого» злочинної групи Чечена та його спільника.

“Прокуратурою області встановлено факти неефективного розслідування працівниками Нововолинського відділу поліції кримінальних проваджень (відділу – як пише прес-служба прокуратури, однак у Нововолинську – лише відділеня Володимир-Волинського відділу. Що за словами Галащука, які були висловлені на одній із сесій міськради, гальмує процес ефективного розкриття злочинів – ред.). Кримінальні провадження про вчинення в Нововолинську крадіжок, грабежів, вимагань та умисного пошкодження чужого майна шляхом підпалу розслідувалися неефективно, відтак за рішенням керівництва прокуратури підслідність цих проваджень визначено за Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області” , – це під час спільного брифінгу керівників правоохоронних органів Волині розповів Цюприк.

Через останні події в місті та заяви прокуратури депутати стурбовані, що знову очікуються кадрові зміни у Нововолинському відділенні.

До слова, неодноразово свою підтримку Галащуку висловлював і мер Нововолинська Віктор Сапожніков.

“Відчуваю, що зі зміною керівництва, дещо пожвавилася робота і є відповідні результати. В області відзначають позитивно наше нововолинське відділення”, – говорив міський голова під час привітань з Днем Національної поліції.

Депутати міської ради завжди були зацікавленні обговорювати криміногенну ситуацію міста. Згадати сесію, на якій Галащук останній раз звітувався: 20-го лютого більше години обранці обговорювали стан злочинності та “покращення” після реформи поліції.

Нагадаємо коротко про “покращення” ще раз.

Куди підуть працювати: до мене в пекло чи у Володимир-Волинський?!”, – Галащук. Ця фраза стала ключовою при обговоренні питання криміногенної ситуації у Нововолинську. Справа в тому, що після реформи поліції, в місті відділ перетворили на відділення, скоротили штат та багато підрозділів. Керівник поліції зауважив, що головний відділ у Володимирі-Волинському, там працівники отримують зарплату на тисячу-дві більше, а злочинів у Нововолинську реєструється в три рази більше і в два – по реєстрації в єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР).

Закрили ізолятор тимчасового тримання (ІТТ). Комісія визначила його невідповідність встановленим нормам.

“Людину затримуємо і не знаємо куди подіти. Повинні підлаштовуватися під Володимир-Волинський, Луцьк. Пів дня бігали – пів дня думаємо куди посадити. Це основна серйозна проблема”, – говорив головний поліцейський міста.

Стан справ у Нововолинському відділенні на сьогодні не дуже втішний з огляду на кадрове та матеріально-технічне забезпечення. За інформацією на 7-ме липня 2019 року, при штатовій чисельності 82 чоловіка, працює 53. При цьому, якщо врахувати відпустки, відрядження та лікарняні, то на місці при виконанні обов’язків – до 30-ти працівників.

Дві нові машини Renault та Mitsubishi є на групу реагування патрульної поліції (ГРПП), та вони займаються дрібними кримінальними правопорушеннями. Основні злочини розкриваються працівниками карного розшуку, слідства. А автівки всі старі, вітчизняного виробництва, які постійно ремонтують за власні кошти.

Додамо також, що при обговоренні криміногенної ситуації на сесії, депутат міськради Олександр Гоцка зазначав: «Скоро президентські вибори, будуть приїжджати кандидати. Пропозиція – ставити вимогу створення відділу в Нововолинську, можливо це дасть результат. Бо звернення і заяви частіше мають форму відписки.»

Президентські вибори пройшли. Ймовірно обраний Президент України Володимир Зеленський надумає візит до обласного центру Волині. Чи повідомить керівництво поліції та прокуратури прохання місцевого відділення поліції Нововолинська та обранців громади? Чи звертаються вони з такою проблемою до вищестоящих органів і чи взагалі вважають це проблемою?

Поки ці питання залишаються відкритими. Як і те, кого саме і за що покарають нововолинських правоохронців, коли повідомлять про конкретні порушення працівників Нововолинського відділення поліції та наскільки ефективними розслідування будуть в області.




коментарів: 19
  1. Не та парафія. Міські депутати то лише місцеве самоврядування, а поліція то МВС, то державна установа.

  2. Вони підтримують його а він підтримує бандитизм в нашому місті, замкнуте коло якесь

  3. Та ви що ангел з крилами ваш Галащук, звернення написали вони,підтримка називається,весь Нововолинськ кишить наркоманами,кражи на кожному кроці,в садки лізуть красти це нормально?????Оце плоди вашої так званої роботи???Та я б сама його посадила б

  4. Дякую який мер така і поліція.Риба гниє з голови.Візьміть нормальних людей у поліцію які будуть дотримуватись закону і захищати його.Я готовий служити і захищати правопорядок

  5. кого підтримують? Галащука? за що? за бездіяльність і процвітання наркоманії… одні відписки дає і такі ж вказівки патрульним..

  6. Нормальний дядько Галащук. Давайте взагалі закриємо відділок поліції в новіку. Хай Луцькі тут займаються бандитами

    • Мартинюк з нац.гвардією зацепив чечена і чим це для нього закінчилося))))))

  7. Замість відділку поліції, в Нововолинську – підрозділ Національної Гвардії!

  8. Це питання не пройшло погодження профільною комісією, не підтримано міською радою, мером, заступниками.
    Просто кілька друзів написали звернення і підписали

  9. ЯКЩО , ВСЕНАРОДНО ОБРАНИЙ МЕРСЬКИЙ ГОЛОВА М НОВОВОЛИНСЬК , ВПРОДОВЖ практично неможливо підрахувати літ , ТА НЕ МЕНЬШЕ ШАНОВАНА краянами дептутацька влада , ВИРІШИЛИ ЩО ТАК БУДЕ ДОЦІЛЬНО , ТО ЧОМУ І НІ ? А ТО ДИВИСЬ І ЩЕ ЩОСЬ ВИПЛИВЕ , будучи там де ,Макар теля не хотів пасти ,
    ВІД БОРЦЯ ІЗ КРИМІНАЛІТЕТОМ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер