<

Шахтарі вимагають звільнення міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:30 | 28.02.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3
/ коментарів 5

Українські шахтарі створили петицію до президента Зеленського з проханням відправити у відставку міністра екології Олексія Оржеля, «який прагне знищити вітчизняну вугільну енергетику на догоду експортерам електроенергії з Росії».

“Нововолинськ є містом шахтарів. Його життя безпосередньо пов’язане з видобуванням вугілля. А отже, після початку імпорту електроенергії з Росії та проблемами з відвантаженням вугілля з українських державних шахт, які є в тому числі й у Нововолинську, майбутнє поповнення бюджету та тисячі робочих місць мешканців міста під загрозою», – йдеться в листі, надісланому редакції БУГу .

Зокрема, зазначається в петиції, більшість вугледобувних підприємств України вимушені припинити діяльність з видобування вугілля у зв’язку з незацікавленістю профільного міністра у розвитку вугільної галузі. На думку автора петиції, в Україні відбувається знищення державного вугледобування, яке є запорукою енергетичної незалежності України. Також автори петиції вбачають у збільшенні імпорту електроенергії з Росії, Словаччини та Білорусі порушення принципів енергетичної незалежності України.

Особливо складною, на думку авторів петиції, є ситуація, що склалася у державному секторі вугледобування.

“Для регіонів, де вугільні підприємства є містоутворюючими, питання можливого закриття шахт є дуже гострим, оскільки після закриття шахт не буде поповнення місцевих бюджетів, що призведе до вимирання міст регіонів” — йдеться наприкінці петиції з проханням до президента.

“Шановний пане Президент, від імені працівників вугільної галузі вимагаємо звільнити Олексія Оржеля з посади міністра енергетики та захисту довкілля України, бо вважаємо, що робота Олексія Анатолійовича та профільного міністерства під його керівництвом спрямована на знищення енергонезалежності України”, – йдеться в тексті петиції.

Станом на 28-ме лютого, петицію підписали 2348 осіб. Для того, щоб петиція була розглянута президентом, вона повинна набрати 25000 підписів. Для збору залишилося 65 днів.




коментарів: 5
    • На початку новини є гіперпосилання на потицію: “створили петицію” – перейдіть і там буде

  1. Життя міста абсолютно не пов’язане з видобутком вугілля, це якийсь маразм! Робочі місця в місті забезпечують кроноспан, брв, три ливарні заводи, хан, рмз, вікна волині, гофротара, курчак, олійно-жировий, хлібзавод, швейна, продхолод, фермери та купа малих підприємств, які мають перспективу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер