<

«Шахтарі можуть перекрити кордон» – Гура на брифінгу у ВРУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 3.10.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3
/ коментарів 8

3-го жовтня у стінах Верховної Ради України відбувся брифінг за участю голів профспілок гірників України. На Волині ситуація у вугільній галузі є кричущою Про це розповів голова профспілки шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура.

Михайло Волинець, голова незалежної профспілки гірників України зазначив, що заборгованість по зарплаті шахтарям сьогодні склала 1 млрд 30 млн гривень. Ця заборгованість тягнеться роками.

“Не дивлячись, що влада в державі змінилася, смотрящі продовжують мати вплив на підприємства вугільної промисловості і грабувати їх. З’явилися нові обличчя, які так само грабують паливно-енергетичний комплекс. Окремі депутати у стінах парламенту здійснюють лобістські заходи і домоглися змін у законодавстві. Росія стала поставляти електроенергію в Україну за прямим договором”, – розповів Волинець.

За його словами, тепер хрест ставиться на вугільній галузі України, країна втрачає енергетичну незалежність.

3-го жовтня також відбулося засідання ради голів незалежних профспілок. На ньому хотіли бачити міністра енергетики і захисту довкілля, проте він не з’явився.

Тому вирішили провести брифінг і з високої трибуни поінформувати населення, що шахтарі вже терпіти не будуть, адже заборгованість по зарплаті зростає.

Крім того, для галузі не будують ніякої перспективи. Зазначили: якщо ситуація не зміниться, то шахатрі будуть протестувати.

“На Волині є недобудована 10-та шахта, яка вже будується понад 30 років. На жаль, на наступний рік на неї не закладено жодної копійки. На фоні цього всього, якщо найближчим часом не буде змін в кращу сторону, ми змушені будемо вдатися до протесних акцій“, – розповів голова профспілки шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура.

На засіданні незалежної профспілки гірників України Василь Гура зазначив, що ситуація у галузі на Волині катастрофічна. Через несплату ЄСВ керівництвом шахт, шахтарі не можуть вчасно вийти на пенсію, ведуться судові справи, їм не зараховують страховий стаж. А копальня №9 не платить ЄСВ роками.

“З теперішньою політикою президента довіра народу падає. Герус зараз робить те саме, що робила попередня влада. Посилаючись на інформацію пана Геруса, що 1-2 жовтня буде частково погашена зарплата шахтарям, то цього зроблено не було”, – зазначив Гура.

Шахтарі налаштовані діяти рішуче, розповів він. Неподалік Нововолинська – кордон, який вони можуть перекрити.

” Є засіб дієвий, який дуже економічно невигідний уряду. Ми можемо перекрити кордон з Європою. Ви кажете, що приймаєте міри… Та нічого ви не приймаєте”, – розповів Гура.




коментарів: 8
  1. Нічого то вже не дасть. Не ті вже часи. Тільки людей проти себе натравите. Ітак черги на кордоні.

    • Так, от і я ,про те ж саме! Не ті зараз вже часи на дворі! Років на 5-6 хлопці запізнилися ! А зараз, ясна річ ,що розженуть як і недавню акцію того товстячка в Червонограді.

  2. Експерт диванний де такі кошти взяти на автобус щоб в Києві щось перекривати

    • Автобус?… А пішачка? Це ж “акція”! Вийшли колоною… І на Київ… Ще й охорону нададуть.

  3. та дайте вже їм в аренду два метри кордону на пару місяців, хай всі свої проблеми самі порішають !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер