<

Шахту №1 “Нововолинська” контролюють ветерани АТО. Офіційна охорона копальні про це не знає

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 16.02.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
19
/ коментарів 10

16-го лютого на території Шахти №1 “Нововолинська” перебували сторонні особи у військовій формі, пред’являти відповідні документи охороннику вони відмовилися, тому він був змушений викликати наряд поліції. По прибуттю правоохоронців невідомі особи з копальні зникли. Директор Андрій Пилипюк каже, що це представники добровольчого батальйону , які самостійно проявили ініціативу контролювати безпеку шахти, враховуючи попередні факти розкрадання.

Прокоментував цю ситуацію голова профспілки “Захист праці” Володимир Власюк. За його словами, невідомі особи перебувають на шахті вже декілька днів. Коли охорона копальні просить їх показати документи вони зникають з території. Дивно, що в адміністративній будівлі шахти (в канторі) їм надали приміщення, тобто кабінет.

Отож, 16-го лютого охоронник Шахти №1 “Нововолинська” у цих невідомих йому людей знову попросив документи та пояснення того, на яких засадах вони перебувають на копальні. Відповідати охороннику відмовили, тому й він запропонував незнайомим покинути територію. Але особи цього не зробили, пояснили що також охороняють шахту. Але ж про це офіційну охорону ніхто не повідомляв.

Декілька днів тому Володимир Власюк, як голова профспілки просив директора копальні Андрія Пилипюка пояснити присутність сторонніх осіб на шахті, показати накази, розпорядження про те, що дані люди введені до шахтної охорони. Керівник надіслав відповідь, що ніяких документів на це немає. Щодо перебування цих осіб на території, то Андрій Пилипюк не володіє жодною інформацією. Але ж ключ і кабінет невідомим надали.

“Після того як посторонні люди не пред’явили відповідних документів і відмовилися покидати територію шахти, охоронник викликав поліцію. Але коли правоохоронці приїхали, ці особи зникли в невідомому напрямку. Варто зазначити, що по прибуттю поліції до шахти на автомобілях також під’їхали ще якісь невідомі. Разом з поліцією розпочали вирішувати нікому не відомі питання.” – розповів Володимир Власюк.

Голова профспілки також вважає, що директор найняв власну охорону, для того щоб розкрадати шахту, сприяти тому щоб копальню швидше закрили і втопили.

До охоронника, який викликав на шахту поліцію Андрій Пилипюк пред’явив претензії. Вимагав пояснити чому той залучив правоохоронців.

Охоронник згідно посадової інструкції повинен був це зробити. Підозра була, що ті невідомі особи озброєнні, так як одягнені у військову форму. Керівник копальні погрожував навіть звільненням.

Володимир Власюк сказав, що такого безпідставного звільнення не допустить: “Охоронник поступив правльно, згідно посадової інструкції та й людської логіки”.

“Вочора, 15-го лютого також мені дзвонили охоронники і повідомляли про присутність сторонніх осіб на шахті. Я казав викликати наряд поліції, але як тільки ті невідомі люди чули про правоохоронців, то одразу зникали в невідомому напрямку”, – додав Володимир Власюк.

Журналісти “БУГу” поцікавилися думкою директора Шахти №1 “Нововолинська” Андрія Пилипюка.

“Уже більше місяця спілка ветеранів АТО, добровольчий батальйон контролюють копальню, так як навколо неї надто багато “шуму”. Вони хочуть побачити, що насправді відбувається на шахті. Поліція в курсі цієї справи. Представники спілки ветеранів АТО прийшли до мене разом з депутатом облради Велерієм Курстаком, подивилися документи та проявили ініціативу слідкувати за безпекою. Я це погодив, але зауважив, щоб вони не заважали роботі. Дозволено їм також перебувати у вільному кабінеті адміністративної будівлі, так як на вулиці холодно” – розповів Андрій Пилипюк.




коментарів: 10
  1. Зараз кожен, хто натягне на себе рябий лапсердак (тіпа військового), той і бажає щоб його считали “ветераном АТО”. На кожному базарній гуманітарці тої форми зараз як гною

  2. Для чого Пилипюк обманює людей, Валерій Курстак жодного відношення до невідомих людей на шахті не має.

  3. Весь наш Нововолинськ пам”ятає як,після революції гідності зросла злочинність у місті.Тоді місцеві активісти (буторінці) зголосилися допомагати нарядам поліції,разом з ними патрулювати місто.Реєструвалися в поліції,отримували відповідні інструктажі а тоді разом з поліціянтами несли варту порядку в нічний час безкоштовно та на добровільних засадах,але надовго цих добровольців не вистачило.А в цьому випадку взагалі все складно,ніхто їх незнає,самі темні конячки хочуть бути анонімними, але щось контролювати під виглядом того, що наведуть порядок та допоможуть охороні.
    Висновок напрошується сам…….це чергова хімія або схема дирекції.

    • Тоді місцеві активісти (буторінці) зголосилися допомагати нарядам поліції,разом з ними патрулювати місто.Реєструвалися в поліції,отримували відповідні інструктажі а тоді разом з поліціянтами несли варту порядку в нічний час безкоштовно та на добровільних засадах,але надовго цих добровольців не вистачило.

      МОЖЕ ТРЕБА БУЛО ЇХ ПІДМІНИТИ, А НЕ СИДІТИ ВДОМА ТА ПО КЛАВІАТУРІ КЛАЦАТИ РОЗКАЗУЮЧИ ЯК КРУГОМ І ВСЕ Х..ЙОВО

    • Після революції гідності зросла не тільки злочиннісь, як ви кажете- зросло все! Ціни на все, комуналка на все. На металобрухт ціни зросли. Кароч: сплошна майданівська хімія!

      • Яскравий приклад після майданівського уряду!! КРАДУТЬ і прикриваються війною або ветеранами АТО .

      • Кароч. Я вже вияснив ваше прізвище, “свято наближається”. Не дивно, що ви пишете всіляку гидоту на майданівців і патріотів держави. Кароч, я його оприлюдню.

        • Кароч. А Закон України “Про захист персональних даних”-то сурьйозно. Суди в нас чесні та справедливі, Анатолю. Сами знаєте. Кароч. Про ціни та злочинність після майдану то не гідота, а оціночне судження. Відкрийте інтернета. Ви ж вчений.Кароч, каророч, кррророч.Ви ж самі то і не були на майдані в Київі.В Польщі ви буваєте, ви бачите який там порядок, яка зарплатня, як люди живуть. Отож. Пасіб.

  4. допомагають охороні?що-красти? перший злодій на любій шахті-начальник охорони.Доречі охорона,сама просить шахтариків інтенсивніше красти, бо ж шахту вот-вот закриють.Кожен рве що може…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця