<

Шахту №9 «Нововолинська» через знеструмлення затоплює: регіон на межі екологічної катастрофи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:20 | 30.07.2021 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
2326
/ коментарів 12

На шахті №9 «Нововолинська» вимкнули повністю електроенергію. Знеструмлені головний вентилятор та головний водозабірник. Електропостачання не має навіть на відкачування води. Відтак, шахту почало затоплювати.

Директор шахти №9 “Нововолинська” Володимир Юрків у коментарі БУГу розповів, що вже кілька днів копальня працює без електроенергії, яку вимкнули через багатомільйонну заборгованість. Ситуація на шахті – критична: напруги немає взагалі ні на що. Знеструмлені навіть головний водозабірник і підземні виробки. А без цього здійснювати відкачку води в шахті не можливо. Відтак вже почалося її затоплення.

За словами Юрківа, якщо найближчим часом не відновлять електропостачання – шахту повністю затопить. А це може мати непоправні наслідки, адже, коли шахтні води потраплять у ґрунтові, в регіоні може виникнути екологічна катастрофа.

Наразі за електрику винні понад 47 мільйонів гривень. Очільник шахти каже, що заборгованість виникла ще коли підприємство було у складі ДП “Волиньвугілля”, а власний борг шахти №9 – мільйон 800 тисяч.

“За чотири місяці підприємство не отримало від держави жодної копійки. Стільки ж часу заробітної плати не отримують і шахтарі. Електроенергію вимкнули через борги, які нам передало ДП “Волиньвугілля”. Заборгованість величезна – 47 мільйонів. А в нас нема жодної копійки на рахунку. У результаті нам повністю відключили електроенергію і шахта затоплюється”, – зазначив Юрків.

Зараз керівництво шахти намагається домовитися з енергетиками, аби ті відновили електропостачання хоча б частково: лише для виконання робіт, необхідних для безаварійного функціонування шахт, тобто, на відкачування води. Однак, знайти спільну мову поки не вдається.

До слова, на копальні є видобуте вугілля, за яке можна було б отримати до 4 мільйонів гривень. Однак для його реалізації потрібно чимало часу. А відновити подачу електроенергії потрібно якнайшвидше.

Читайте також: Півтора року на закриття: шахту №9 «Нововолинська», яку вивели зі структури Волиньвугілля, ліквідовують




коментарів: 12
  1. Юрків одне слово,це він призвів до одної ситуації,це його бездіяльність .Вони прийшли (не закривати шахту)а маємо втоплену шахту,чотири місяці заборгованості по зарплаті,вивіз породи з терекону і вугілля без документів.Масовий розрахунок шахтарів.Люди відкрийте очі гоніть чорта покі не пізно.

  2. А чому тоді всі мовчать, що 1ша шахта затоплена і підземні води з неї вже два роки як ідуть в грунтові?

  3. Може це юрків вимкнув світло щоб свої сліди замести. Бач як зашевелився. Ще так думав як зарплату людям погасити. СКОТИНА.

  4. Злодюгам наступили на хвіст і дивись як вони начали звиватися. Вся ця банда юрків філонюк і наші бандюкани з уна унсо і нпгушники зразу начали замітати сліди. Затоплять шахту і кінці у воду. Но так не буде. Борис Карпусь души гадів., місто з тобою. І ще, куди дивляться керманичи з унсо як наші так звані лисі паші, гоши, братаються з комуняками. Грош ціна таким унсовцям з Нововолинська. Жиніть цю гидоту шоб не позорили пам’ять воїнів УПА.

        • Якусь несенітницю пишите. Аби щось. Правди нам не скажуть. Те що кожна жаба гребе під себе- факт.
          Ось так і живемо. Бо мовчимо, то чи з безвиході, чи з пофігізму. Лишається тільки одне, грошей нема і не буде, люди це розуміють і працювати за ,так, не хочуть.
          Надіятись на краще , нінащо. Тому, мені як гірнику, лишається шукати заробітку деінде. Шкода що все так закінчується.

  5. Ви що хворі? До чого тут ваш бандера
    Ми 4 місяці не отримуємо зп , виключно через особисті амбіції п.ра Юрківа і його шавок
    І докі він буде тут будем голі і босі
    Уся проблема в брехуні директорі , який не знати чи взагалі в той Київ їздив і підписував хоч якісь документи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок