<

Шахту №9 «Нововолинська» хочуть відключити від електроенергії за борги ДП «Волиньвугілля»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:12 | 5.08.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2005
/ коментарі 3

З 15-го серпня шахту №9 «Нововолинська» хочуть відключити від електроживлення.

Нагадаємо, ще весною 2021-го року шахту №9 вивели із ДП «Волиньвугілля» в окреме державне підприємство. А тепер через мільйонний борг Волиньвугілля «дев’ятку» попередили про відключення від електроенергії.

Шахтарі це рішення пов’язують з новопризначеним директором копальні Віктором Геращенком. Адже його, керівника ДП «Волиньвугілля» та директора департаменту вугільної промисловості 2-го серпня колектив «дев’ятки» не пустив на територію шахти.

Гірники виступають проти призначення Геращенка. За їхніми словами, вони не хочуть аби копальнею керувала особа, яка фігурує у кримінальному проваджені за розкрадання держкоштів.

3-го серпня на шахту №9 прийшло попередження від ДП «Регіональні електричні мережі» про припинення енергопостачання. 

Зазначають, що вразі несплати боргу з 15-го серпня шахта буде працюватиме в обмеженому режимі, електропостачання поставлятиметься лише для виконання робіт, необхідних для безаварійного функціонування копальні. Тобто, на відкачування води та роботу вентилятора.

Борг за послуги з розподілу електроенергії становить 1 мільйон 116 тисяч гривень, за перетікання реактивної електроенергії – 516 тисяч гривень.

Через відключення живлення шахта не зможе повноцінно працювати та видобувати вугілля, яке в умовах війни вкрай необхідне. Наразі Україна не продаватиме вугілля за кордон — увесь внутрішній видобуток буде спрямований на внутрішні потреби українців.

Уряд розробив план підготовки до опалювального сезону, згідно з яким, до 15-го жовтня на складах ТЕС і ТЕЦ має бути забезпечено 2,5 млн тонн вугілля.




коментарів: 3
  1. Комусь ця шахта поперек горла стоїть ,ось і стараються всіма способами закрити і порізати на металобрухт,як все що існувало в Україні з часів союзу .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця