<

Шахтарям виплатять лише половину заборгованої зарплати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:32 | 10.02.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Волинським шахтарям виплатять лише 50% заборгованої за грудень зарплати.

Про це заявив заступник генерального директора «Волиньвугілля» Федір Богдан, пише Громадське.Волинь

Доля волинської вугільної промисловості вирішиться лише тоді, коли будуть внесені зміни в бюджет і виділені кошти. Однак, найближчим часом зміни до бюджету розглядати не будуть.

«Як заявив вчора голова Верховної Ради Гройсман, зміни до бюджету розглядати не будуть, поки не нададуть кредит МВФ», – зазначив Богдан.

Нагадаємо, у Нововолинську із шахтарями зустрівся міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин. Він пообіцяв, що шахтарям повністю виплатять заборгованість із заробітної плати за грудень до 20 лютого. Однак, Федір Богдан заявив, що шахтарям виплатять лише 50% заборгованості.

«Стосовно заборгованості зарплат шахтарям, то ми вже виплатили 33 відсотки за грудень. Демчишин пообіцяв до 20 лютого виплатити 50% заборгованості зарплати за грудень. Я думаю, він свою обіцянку виконає», – повідомив Богдан.

Також заступник директора зазначив, що на волинських шахтах вже відбуваються скорочення. Звільненим шахтарям обіцяли, що в перспективі вони матимуть змогу працювати на шахті №10. Однак, на добудову шахти немає фінансів і у випадку, коли вони з’являться, через півроку запрацює не вся шахта, а лише одна лава.

«Скорочення на шахтах відбуваються. Його проводить адміністрація шахти разом із профспілковими комітетами. Буде новий штатний розпис, згідно з яким буде скорочено 20% працівників», – повідомив Богдан.

«Стосовно шахти №10, то там працює робоча група. Для того, щоб продовжити будівництво шахти, потрібні кошти, тобто потрібні зміни до бюджету. Нажаль, на сьогоднішній день на капітальні видатки у бюджеті грошей не закладено. Зараз доля волинських шахтарів залежить від Верховної Ради. Від того, як проголосують депутати і які введуть зміни до бюджету», – додав Богдан.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок