<

Шахтарям вчергове пообіцяли виплату заробітної плати, хоча в це мало хто вірить, – голова НПГУ шахти №9 Василь Гура

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:53 | 24.03.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Шахтарів знову годують обіцянками, мовляв, зарплату виплатять з дня на день. Напруга серед гірників зростає.

Як ми повідомляли раніше, Незалежна шахтарська профспілка планує нову хвилю протестів гірників Нововолинська. Старт – 23 березня.

Проте, шахтарям вчергове пообіцяли виплату заробітної плати, яка має бути до кінця сьогоднішнього дня, хоча в це мало хто вірить – повідомив голова НПГУ шахти №9 Василь Гура. За його словами ситуація яка склалася активно обговорюється із колективами шахт, із профспілковими лідерами, із дирекцією підприємств та місцевою владою, уже відбулось декілька нарад. За результатами виконання сьогоднішніх обіцянок буде відповідна реакція гірників, якщо ідея протесту буде згоджена і скоординована, про це завтра почує все місто.

Василь Гура також зазначив, що голови НПГУ мали розмову із мером міста Віктором Сапожніком, який попросив гірників зачекати виплати зарплати ще день, якщо цього не відбудеться він теж піде мітингувати разом із гірниками.

Пан Василь відмітив, що на зустріч гірникам пішли й директори підприємств, а міністерські та депутатські  обіцянки лишаються лише обіцянками. Він також зазначає, що незалежній профспілці стало відомо, що шахту №9 все ж планують переводити в третю групу, без належного інформування та узгодження із  профспілкою та громадськістю.

Протести гірників охопили декілька міст України, складна ситуація виникла на всіх державних шахтах, які контролюються Міністерством. “Гроші, які передбачені на виплату зарплати шахтарям у розмірі 240 млн грн, наближеними людьми до В.Демчишина не дійшли до шахтарів, а були направлені та зависли на рахунках проблемного банку “Київська Русь”, – пише Михайло Волинець у фейсбук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця