<

Шахтарі з Нововолинська виступили проти закриття шахт на засіданні Ради голів Незалежної профспілки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:39 | 27.06.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 4

У Києві 24-25 червня відбулося засідання Ради голів Незалежної профспілки гірників України.

На ньому говорили про державну цільову економічну програму реформування вугільної промисловості на 2015-2020 роки, про ситуацію з виплатою заробітної плати на підприємствах з видобутку вугілля, торфу, залізної руди та кольорових металів, про стан охорони праці на них та  про хід виконання рішень III з’їзду шахтарів України. Завершилося засідання ухваленням постанови Ради голів НПГУ, – повідомляє сайт Незалежної профспілки гірників України.

Михайло ВОЛИНЕЦЬ, голова Незалежної профспілки гірників України:

«Державну цільову економічну програму реформування вугільної промисловості на 2015-2020 роки піддали нещадній критиці у Кабміні й відправили на доопрацювання. А помічник першого заступника міністра енерговуглепрому виходить не знав про це й почав розповідати лідерам НПГУ з усіх регіонів країни про вчорашній день. Це не могло нас не обурити, бо такої неповаги до незалежної профспілки з боку керівників міністерства енергетики та вугільної промисловості за всі часи незалежної України ми не пам’ятаємо. На раді голів чи не кожен профспілковий лідер говорив про наболіле: невиплачену зарплату, повний занепад вугледобувних підприємств. Загалом нині виникла загроза розвалу всього паливно-енергетичного комплексу, тому гірники державних і приватних підприємств зараз – в одному човні. Зрозуміло, що у подальшому страйкуватимуть усі разом».

Анатолій МУХАМЕДЖАНОВ, голова ППО НПГУ шахти №1 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля»:

«Нашу шахту планують перевести до так званої третьої групи, тобто ліквідувати. Хочу при цьому звернути увагу на соціально-економічний захист працівників у найближчі місяці. Для реструктуризації шахти у штатному розписі передбачено 108 осіб, а у нас зараз працює 650. Де працевлаштувати цих людей? Який захист їм готується? Поставлять на облік у центр зайнятості? Скільки коштів виділили місту для створення нових робочих місць? А потрібно було. Щоб, приміром, на виробничих потужностях шахти та в її наземних спорудах створити альтернативне підприємство. Скажімо, організувати ремонт двигунів чи навіть розведення свиней. Оце була б дієздатна програма чи концепція. Замість них нам пропонують якім недолугі декларації».

Василь ГУРА, голова ППО НПГУ шахти №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля»:

DSC_3894

«Давайте реально поглянемо на те, що планують робити у нашій галузі: одні шахти вирішили закрити, інші – поставити на суху консервацію. То чим і ким  наш нинішній міністр невдовзі керуватиме? Буде «міністром закритих шахт», чи як?!»

https://youtu.be/Xm2mxzP0VhY




коментарів: 4
  1. Останні часи у наших шахтарів не було ні належних умов праці, ні гідної зарплати, ні можливості оздоровитися. Надзвичайно важка праця, підірване здоров’я. А тепер їх попросту хочуть викинути на вулицю.
    Те, що роблять зараз із вугільною галуззю, в голові не вкладається. Повний некерований (перепрошую, дуже скерований)бардак.
    І липає оченятами Демчишин і розводить ручками перед шахтарськими делегатами, а вони не можуть плюнути в ту брехливу морду і поставити його догори дригом. Бо,на жаль, ми знову готові терпіти, довго терпіти – і кожний такий демчишин це пречудово знає і тим скористається по-повній…

    • Повністю з вами згідний,шановна пані! Уся надія волинських шахтарів зараз на нашого міського голову Віктора Борисовича Сапожнікова та очільника Волинської ОДА пана Володимира Петровича Гунчика! А ось ваша пропозиція щоб, за вашими словами “плюнути в морду”, “поставити дригом” пана міністра-типово хамська,свідчить про вашу елементарну невихованість, яка не красить власницю диплому з відзнакою по філології. Те що, робиться з вугільною галуззю у вашій голові не вкладаеться тому що воно там і не може вкластися й ніколи не вложиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця