<

Шахтарі на пороховій бочці – назрівають нові протести

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:35 | 6.03.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

З кожним днем збільшується соціальна напруга серед гірників, адже вони не отримають правдиво зароблених грошей.

Попередні обіцянки по виплаті заборгованості які давав міністр Демчишин, не були виконані в повному обсязі.

Як повідомляє Анатолій Мухомеджанов, за останньої інформацією у казначействі з’явились кошти у розмірі приблизно 10% від заборгованості на січень (в межах попередніх домовленостей).  При цьому виплати на грудень повністю не проведені (40% боргу).

Шахтарі не можуть і надалі отримати зарплату.

Під час зустрічі профспілкових представників, трудових колективів гірників із головою Верховної Ради 3 березня, Гройсман підняв питання погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям, яке буде вирішене, за його словами, протягом наступних двох тижнів – виплатять за грудень і січень.

Цього тижня незалежні профспілки проводили позмінні збори на шахтах, у результаті було створено погоджувальну раду, із представників профспілок та компетентних працівників шахти для вирішення проблемних питань та швидкого реагування на події.

За словами Анатолія Мухомеджанова, шахтарі на пороховій бочці – виконають обіцянки чи ні – негативний результат призведе до соціального вибуху і нових протестних рухів.

Незалежні профспілки отримали узгодження про отримання їхнього звернення до вищого керівництва державою. “На разі, очікуємо ґрунтовної конкретної відповіді від чиновників” – каже пан Анатолій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер