<

Шахраї ошукали мешканку Нововолинська на суму 5 тис. грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:52 | 21.10.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2093
/ Коментарі відсутні

Мешканка Нововолинська продавала товар в інтернеті на суму 400 гривень, потенційний покупець надіслав їй посилання з проханням заповнити його для оплати. З допомогою отриманих даних, йому вдалось зняти з карти потерпілої 5 000 гривень.

Жінка перейшла за посиланням та внесла дані, вказавши номер картки та СVV-код, після чого шахрай використав дану інформацію для оплати товарів і послуг в інтернеті на суму 5 725 гривень.

Працівники поліції категорично забороняють заповнювати будь-які таблички, які шахраї надсилають особам при продажі або купівлі товарів в онлайн-магазинах.

Фішингові посилання зазвичай надсилають для оплати, люди вносять необхідні дані: номер картки та пін-код до неї, термін дії картки та СVV-код, який складається з трьох цифр. Після отриманої інформації шахрай має доступ до банківської карти користувача.

Як зазначає керівник Нововолинського відділення поліції Олег Бончак, заповняти ОЛХ-доставку та Пром-доставку можна, однак лише на офіційному сайті. Шахраї це використовують, скидають людям фішингове посилання, яке подібне за свої зовнішнім виглядом на ті, що використовують сайти з реалізації товарів. Потерпілі заповнюють дані і таким чином шахрай бачить усі необхідні йому цифри для доступу до банківської карти.

Правоохоронці Нововолинського виділення поліції №1 застерігають мешканців бути пильнішим, аби не стати жертвою шахраїв:

  • у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити банківських карток, ПІН-код та CVV2, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг;
  • якщо вас інформують про проблеми з рахунком вашої картки телефоном – краще покладіть слухавку та перетелефонуйте у банк й з’ясуйте ситуацію особисто;
  • покупки здійснюйте лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ніколи не переходьте за надісланими посиланнями від продавців для оплати, так ви надасте доступ до рахунків шахраям;
  • обов’язково перевіряйте інформацію у родичів чи знайомих, яка надходить про позики грошей через соціальні мережі;
  • не оплачуйте наперед покупки, за краще – користуйтеся послугами післяоплати, також уникайте надання авансів невідомим людям;
  • у разі отримання телефонних дзвінків із сумнівними пропозиціями, пов’язаними з перерахуванням коштів, звільненням родичів від кримінальної відповідальності, невідкладно телефонуйте за номером служби «102».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок