<

Шахраї викрали гроші з картки бійця АТО з Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 16.04.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Родина тяжко пораненого бійця три місяці збирала гроші на реабілітацію і лікування. Втім, за один день зловмисники вкрали з картки 140 тисяч гривень.

Чоловіка Олени поранили під час АТО.  Вона каже: постійно заспокоює себе – головне, що живий. І збирає гроші на його лікування. Та нині родину спіткало ще одне лихо – з картки зникли усі 140 тисяч гривень пожертв, — повідомляє НТН.

Олена, постраждала:

– Я прокинулася вночі, мені прийшла смс, щоб підтвердити зняття такої суми: будь ласка, введіть такий код і нікому його не кажіть.

Жінка зрозуміла, смс – від шахраїв. Підтвердження не відправила та заблокувала картку. В банку їй видали нову та порадили про неї нікому не розповідати. Туди ж перевели і всі кошти. Втім, коли вона прийшла знімати гроші, на картці не було нічого. Злодіям якимось чином вдалося зняти усю суму з нової картки.

Олена, постраждала:

– Я просто не розумію, як так можна було без паспорта розблокувати стару картку, і тут знак питання також іде – як могли всі кошти з нової картки перейти на стару, заблоковану. Служба безпеки переслідила, куди відправились ці гроші, знайшли двох людей, з банкоматів яких вони знімали, прізвища та імена і тому подібне, я взяла ці імена, пішла в РОВД, сказали – розслідування триває.

Постраждала написала заяву до Шевченківського райуправління міліції в місті Києві. Там відкрили провадження за фактом незаконного втручання у роботу комп’ютерної техніки. Своє розслідування вже провели і в банку. Кажуть – знають, як діяли зловмисники.

Михайло Фролов, заступник керівника служби безпеки банку:

– Они перевыпустили сим-карту финансового телефона данной клиентки. И, используя финансовый телефон клиентки как ключ к ее финансововму счету, они сняли деньги несколькими трансакциями. У нее не были заблокированы карты. Она обратилась в банк, и в банке ей действительно перевели деньги на другую картку. При этом нигде не было известно, что мошенники завладели ее телефоном.

Отримавши доступ до телефону, шахраї можуть розпоряджатися усіма картками клієнта – стверджують в банку.

Михайло Фролов, заступник керівника служби безпеки банку:

– С любой карты ее, которая привязана к ее аккаунту, они могут снять деньги. Что они и сделали. Они могут снять с любой карты, и они сняли с другой карты, которая была выпущена.

Тож нині клієнтка може лише через суд вимагати виплати грошей від крадіїв. Банк жертвам таких шахрайств нічого не компенсує. Натомість радить – ніколи не розміщувати публічно номер телефону разом з карткою, до якої він прив’язаний.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер