<

Сесія в Нововолинську була фестивалем гноблення людини, яка має власну думку, – Борис Карпус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 9.09.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
9
/ коментарі 2

Помічник народного депутата Ігоря Гузя, кандидат на посаду мера міста Борис Карпус, який разом із командою був присутній на сесії Нововолинської міської ради, висловив своє бачення подій, які відбувалися.

“Сесія, як на мене, була фестивалем гноблення людини, яка має власну думку. Зіштовхнули штучно лобами спеціалістів, посіяли розбрат, за це несе відповідальність міський голова”, – зауважив Борис Карпус в студії БУГу.

Він додав, що сесія була дуже цікава. Її ініціювали депутати, які вислухали лікаря Магомеда Магомаєва і ситуацію в закладі, каже Борис.

Нагадаємо, 8-го вересня у Нововолинську відбулася позачергова сесія міської ради. Розглянули питання про дотримання норм та запобігання поширення COVID-19 та про використання коштів на боротьбу з коронавірусом у лікарні. Слухали його протягом трьох годин. Обговорення було запальним, гучним та дискусійним.

“Вони мабуть перші, хто його вислухав. Адже до того лікар звертався неодноразово до адміністрації лікарні, до керівництва міста і його ніхто не чув. Депутати відреагували і відбулася сесія.

Магомаєв правильно сказав, що в момент коли триває інфекція не можна приймати людей з підозрою на ковід через приймальне відділення, наражаючи на небезпеку лікарів і хірургів, які там працюють.

Замість того щоб виріши це питання, всі його проігнорували.

На сесії мала би бути дискусія, майданчик для вирішення проблем в лікарні. Однак міський голова не направив в правильне русло сесію. Одразу було видно, що йому було не цікаво”, – говорить Борис Карпус.

Він вважає, що влада зрежисерувала цю історію, запросили лікарів, поділили ролі між провладними депутатами. Перед виборами зайвий сплеск інформації про проблеми в лікарі, які дійсно існують, меру не потрібний, каже Борис.

“Що ми почули на сесії: головний лікар отримує 25% додаткової ставки за лікаря-статиста. Виявляється, з наших з вами податків чоловік ще досі отримує додаткові кошти за роботу. Було би цікаво поцікавитися депутатам, де робоче місце лікаря-статиста, який коефіцієнт корисної дії за четверть ставки, яку Мороз напрацював.

Також ми почули, що головний лікар постійно виносить догани лікарям, реагуючи на ситуації, які склалися, а не запобігає їх виникненню”.

Сесія завершилась з порушенням, говорить помічник нардепа, адже була чітка позиція депутата Мниха: створити спеціальну комісію, щоб поцікавитись, подивитись, поспілкуватись і розказати людям, щоб був діалог.

“Була пропозиція депутата і незважаючи на те, як до цього відноситися секретар ради, міський голова, він зобов’язаний поставити на голосування. На сесії цього не відбулося. Це порушення.

До думки депутата потрібно прислухатися, з нею можна дискутувати, але не так як зараз. Після кожного виступу народного обранця міський голова коментує його слова. Згідно регламенту це порушення”.

В кінцевому результаті рішення не прийняли. За рішення взяти до відома доповідь головного лікаря Мороза проголосували 11 депутатів.

Борис також додав, що мешканцям Нововолинська почали нав’язувати, що якісь сили хочуть позбавити міську лікарню статусу окружної.

“Це брехня та безпідставні обвинувачення. Слухи запускають з кабінету міського голови, щоб тримати в страху та сіяти звинувачення на команду нардепа”.

Читайте також: “Ганьба тим, хто вас сюди привів, – радник мера Нововолинська назвав громадських активістів, які прийшли на сесію, «зборищем»”.




коментарів: 2
  1. Точно так. Додам: Давно відпрацьованою системою гноблення, авторитаризму в методах управління містом, забюрократизованості та корумпованості нинішнього – здичавілого від безкарності найвищого керівництва, яке люто опирається викликам часу і європеїзації.

    • “європеїзації”?!
      Це або якийсь “шедевр” від старого невизнаного генія, або просто новітній матюк. Нє?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа