<

Сергій Байдовський – герой Небесної Сотні, який навіки залишиться у наших серцях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:07 | 20.02.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
37
/ 1 коментар

Сергій Байдовський — активіст Євромайдану. Інспектор з безпеки лінійної частини магістральних нафтопроводів «Дружба». Рядовий «Українського реєстрового козацтва». Убитий снайпером 20 лютого 2014 на вулиці Інститутській у Києві. Герой України.

Сергій Байдовський народився 21 серпня 1990 року у місті Нововолинськ в сім”ї шахтарів, у великій родині священника (о. Євген — його дідусь, батько матері).

Коли Сергієві було 10 років, мама Марія змушена була поїхати на заробітки в Італію, щоб прогодувати трьох дітей, згодом і батько почав їздити в Росію на заробітки. Тому з 13 років Сергій виховувався у селі Менчичі Іваничівського району Волинської області, де жила бабуся. Виховували Сергійка рідний дядько Онуфрій та тітка Галина.

1393965645_getimage (1)

З 2007 року навчався у Луцькому інституті розвитку людини університету «Україна». Дуже любив Луцьк, тому часто приїжджав до нього й після закінчення інституту, хоча любив подорожувати по всій Україні, особливо Західній.

bOOwBoQbvFE
530686924c8d4

Їздив також кілька разів в Італію до мами, але все одно хотів жити в Україні — вірив, що тут житимуть і батьки, і сестра, яка останні роки була в Італії, і брат Сашко, який їздив в Росію з батьком. Сергій працював на магістральному нафтопроводі «Дружба» в Дрогобичі.

r-YyBpP_9lU
X-IKu9GvF2E

Жив у Луцьку, любив своє місто, понад усе любив рідну Україну. На Майдан їздив постійно, востаннє вирушив зі Львова у ніч проти 20 лютого. Одна із останніх цитат на його сторінці в соціальній мережі слова Левка Лук’яненка: «Нація, яка не готова посилати синів на смерть, не виживе…»

Загинув від вогнепального поранення на Майдані у Києві 20 лютого. Похований в селі Менчичі Іваничівського району Волинської області.

mWj8FehLh6A
STghKG4CGNA
PnjmaQ1dzl4
HsC56k12QHg

В останню дорогу його проводжало 20 тисяч населення міста Луцька та весь рідний Нововолинськ. Сергія поховали в с. Менчичі Іваничівського р-ну під вигуки «Слава!» та «Герої не вмирають!». Чин відспівування відбувся у Верхньому храмі Свято-Троїцького собору міста Луцька. Після чого траурною ходою Героя провели до окраїни міста, співаючи Гімн України та скандуючи: «Слава Україні!» — «Героям слава!», «Слава нації!» — «Смерть ворогам!», «Сергій — Герой України!»




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок