<

Що буде з лазнею у Благодатному: селищна рада судиться зі спадкоємцем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:26 | 30.08.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У вівторок, 30 серпня, у Нововолинському міському суді відбулося попереднє судове засідання щодо колишньої комунальної лазні в селищі Благодатне.

Нагадаємо: лазню, яка перебувала на балансі Нововолинського ЖКО, у 2007 році продали ВІрі Боярин за 100 500 гривень; кошти надійшли до міського бюджету Нововолинська,-  повідомляє Нововолинский інформаційний портал.

У 2012 році Віра Боярин померла, жоден зі спадкоємців за 5 років не заявив про права на лазню, яка стала здобиччю вандалів: вибиті вікна, пошкоджений фасад, знищена система опалення.

У лютому цього року селищний голова Олександр Топорівський звернувся до суду із заявою про визнання лазні відумерлою спадщиною та передачі її громаді селища відповідно до норм Цивільного кодексу України.

В ході розгляду судового провадження чоловік покійної, Михайло Сомик, заявив про свої права на майно як спадкоємець. Відтак, суд закрив провадження у справі, і зараз Михайло Сомик хоче в судовому порядку встановити факт спільного проживання з померлою.

Михайла Сомика в суді представляє Ніна Марчук.

“Якщо Михайло Сомик у суді доведе факт спільного проживання з померлою на день відкриття спадщини, то, відповідно до ЦК, він визнається таким, що прийняв спадщину. Після цього селищна рада звернеться до суду і стягне з нього несплачені земельний податок, податок на нерухомість, а також звернеться до відповідних служб щодо притягнення до відповідальності через порушення правил благоустрою”, – розповів селищний голова.

https://www.facebook.com/Novovolinsk/videos/1508412512558576/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок