<

Сапожніков на камеру про відеокамери. Мера Нововолинська відбілює місцевий канал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:11 | 10.04.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3
/ коментарів 11

Міська влада Нововолинська залучила місцевий канал, щоб спростувати інформацію, надану інтернет-виданням “БУГ”. У новині йшлося про те, що мер міста рекомендує підприємцям закупити камери відеоспостереження за свої кошти, таким чином він сприяє забезпеченню порядку в місті.

Деякі чиновники забувають про все, що було сказано ними, одразу при виходу з поля зору об’єктива. Досвід показує, що іноді краще послуговуватись власною сірою речовиною, замість того, щоб сліпо слідувати за градоначальниками з провладних мас-медіа, де  суто з власних кон’юнктурно-кишенькових міркувань вони висловлюють власну позицію.

Ні для кого не секрет, що ображений на “БУГ” мер Нововолинська Віктор Сапожніков вперто ігнорує згадане видання. Дати проведення прес-конференцій міського голови, його заступників, традиційно приховуються від наших журналістів. Останнім часом навіть про заходи, де присутній Сапожніков, за дивним збігом обставин перестали повідомляти “БУГ”. Прикладом може слугувати минула зустріч Віктора Борисовича з місцевими підприємцями щодо встановлення камер відеоспостереження в місті.

Представники бізнесу, які були присутні на зборах, з власної ініціативи поділилися із нами своїми враженнями від зустрічі з мером.

Розказували про те, що не покаже “дружній” СТН. Розповіли зокрема, що міський голова рекомендував (як повідомили добровільно-примусово) встановити камери відеоспостереження за власний кошт, щоб потім під’єднати їх до системи відеонагляду. Людей дуже цікавить, чому до цих пір у Нововолинську з таким перевиконанням бюджету і такою криміногенною ситуацією не спромоглися встановити камери, не вивертаючи кишені підприємців.

Ще  в грудні 2016-го року депутат Володимир Шаповал на сесії міськради зазначав, що рівень злочинності в місті є у півтора рази більший середньообласного. Він запропонував написати відповідне звернення до обласної ради щодо співфінансування закупівлі камер відеоспостереження, а також навів приклад селища Іваничі, де на той час було закуплено 16 камер відеоспостереження, і міста Володимир-Волинський, де діє спеціальна програма «Безпечне місто».

За 2016 рік зареєстровано 7 181 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень. Від злочинних проявів потерпіло 949 громадян. Жертвами скоєння злочинів стали 407 жінок, 9 неповнолітніх, 2 депутати, 8 лікарів, 193 пенсіонери, 1 іноземець, 3 працівника поліції. Унаслідок учинення кримінальних правопорушень загинуло 3 громадянина.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” на прохання підприємців поспілкувалися з головним поліцейським міста Андрієм Литвином та попросили розповісти, скільки грошей піде на те, щоб Нововолинськ став безпечнішим. Його коментар є у новині.

“Міська влада Нововолинська планує виділити гроші на закупівлю комплексу для обслуговування 128-ми камер. А от самі камери відеоспостереження Віктор Сапожніков ПРОСИТЬ встановити за свій кошт місцевих підприємців”, – йшлося у публікації.

А далі ми розкрили суть проблеми, яка обурила підприємців, адже значну частину видатків мають понести саме вони. Міський голова образився та покликав на допомогу СТН. Журналісти “помалювали” новину червоним кольором і поставили “БУГу” оцінку “незадовільно” за “перекручену” інформацію. Мовляв, виступу не чули, мера не бачили, і написали.

Відповідаємо словами Віктора Борисовича: “І не повинні були бачити. Є скандал, є “буча” в місті Нововолинську, є звернення до нас. Коли нам задають питання, маємо давати відповідь”.

Так Сапожніков аргументував, коли його запитали, чому надає інформацію ЗМІ, спираючись на подані йому звернення.

І наостанок: журналісти нашого видання завжди намагаються встановити позитивний контакт з чиновниками і конструктивно працювати. Відмовлятися від співпраці, ухилятися від коментарів і звинувачувати в необ’єктивності – це щонайменше непрофесійно, як зі сторони владців, так і їхніх “помічників-відбілювачів”.




коментарів: 11
  1. Нічого дивного. Мер так завжди ставився до опозиційних ЗМІ чи тих, які критикували його стиль і методи роботи. А ось “НМ” і його редактор Лісовий не критикує – і отримує, відповідно, дотації за покірність і “славу” для місцевої, стародавньої влади. На що йдуть немалі гроші платників податків Нововолинська.

  2. Все як завжди, свої не платять, всі інші за свій кошт та з свого карману , …. це як старі плити замість костки біля коптюка магазина “Близесенько”( з його слів тимчасово)…підприємці мене зрозуміють…

  3. Треба сказати, що той брехливий СТН ніхто з розумних людей не дивиться, а тим “журналісткам” у майбутньому буде складно відмитись від бруду, який вони несуть. З таким непрофесіоналізмом їм місце тільки в НМ і на СТН!!!
    А мер нехай себе тішить, ніби все ок.
    Браво Бугу, дякую, що ви є!

      • Дивиться мало,а платять всі! Ш що там дивитись? Замовні,постановочні новини і рекламу купи-продай?Чи совкові поздоровлення? За всю історію Нововолинського телебачення хтось бачив хоч одну цікаву телепередачу?Доречі,цікаво чи сплачує нововолинське телебачення податки і роелті за використання музичної і відеопродукції? Що скаже податкова?

      • нововолинське телебачення можна дивитись тільки заради того, щоб одним згадати,яке було радянське телебачення, іншим бачити ,яке було радянське телебачення,для прославляння і возвеличення себе коханих керівників комуністичної партії, тут те саме , з різницею, що найкращим і наймудрішим є віктор сапожніков і ко. так , що дивіться і насолоджуйтеся

  4. ” Від злочинних проявів потерпіло 949 громадян. Жертвами скоєння злочинів стали 407 жінок, 9 неповнолітніх, 2 депутати, 8 лікарів, 193 пенсіонери, 1 іноземець, 3 працівника поліції. Унаслідок учинення кримінальних правопорушень загинуло 3 громадянина.” Арифметика не грає, де поділись 323 потерпілих???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер