<

Садоводи дачного масиву “Прикордонник” збирають мітинг перед міськрадою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 16.06.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
18
/ 1 коментар

У зв’язку зі складною ситуацією в товаристві “Прикордонник” 18-го червня на проспекті Дружби, 27 відбудеться проведення масового заходу за участю садоводів масиву.

Про це інтерет-видання”БУГ” поінформував екс-голова масиву Леонід Табуринський.

Як вже повідомляло наше видання, деякі члени правління звинувачують Табуринського в тому, що за час керівництва не зменшив оплату членських внесків, поставивши необгрунтовану ціну, мовляв, у фінансовому звіті на надходження не враховувалися лікарняні, покладені 80 тисяч на депозит зникли, перероблено протоколи засідань, існує “чорна” бухгалтерія, члени платять внески і ніхто не знає, куди вони йдуть.

Леонід Табуринський впевнено говорить – це наклеп. Він спробував роз’яснити ситуацію та надав перелік робіт, проведених у 2016-му році:

  • поставлено майно масиву під дистанційну охорону, запобігаючи розкраданню, завдяки чому відпала необхідність у додаткових робітниках;
  • придбано один насос і відремонтовано три, встановлено п’ять насосів, відновлено роботу 5-ої башти, проведено ремонт 6-ої башти, здійснено заміну труб на пластикові на 15-ій та 40-ій лініях, відновлено автоматику на баштах.
  • у зв’язку з надзвичайним станом електромереж виконано заміну кабелів високої напруги на лініях 22, 23, 24;
  • при очищенні ровів заготовлено деревину для накриття ангару і в подальшому накрито його бляхою;
  • сміття на початку року вивозилось найманою технікою, а після ремонту тракторів, відновлення документів на трактор Т-40 (втрачених за часів головування Веселова), вивозилось своєю технікою;
  • придбано великий причіп;
  • встановлено 4 двохзонні лічильники, котрі дозволяють суттєво знизити витрати на електроенергію, рахуючи нічні витрати за нижчими тарифами;
  • вивезено на обидві сторони масиву 77 камазів породи, три тридцятитонника, завдяки допомозі садовода Савіча завезено 12 машин битого асфальту і щебеню. Роботи з ремонту доріг, розгортання породи здійснювалось своєю технікою;
  • закуплено інвентар необхідний для роботи на масиві: штангу вимірювальну, бензокосу, дріль, запчастини до бензопили та багато іншого;
  • приведено в порядок і розчищено території господарського двору і башт, відремонтовано господарське приміщення.

Леонід Табуринський розповідає, що в цілому за рік було зібрано внесків на суму 684,989 гривень. На початку року за згодою правління, членом якого були в тому числі Ушарук та Веселова, з метою запобігання ситуації, яка складалась у попередні роки (коли керівництво масиву зверталось до садоводів з проханням заплатити внески наперед, тому що виникала загроза вимкнення світла, заборгованість із зарплатні), було створено резервний фонд у сумі 80 000 гривень. Гроші поклали на депозит в “Кредобанку”  і в подальшому їх використали за призначенням. Все вищесказане є документально підтвердженим, – каже екс-голова.

Відпрацювавши рік, Табуринський пішов з посади. На загальних зборах 12-го лютого підтримав кандидатуру Сергія Солтана.

“Він, можливо, є людиною суворою, оскільки це колишній військовий, але порядною. На сьогоднішній день роботи на масиві ведуться згідно запланованого, вода подана в травні на обидві сторони, робляться дороги, вивозиться сміття, є світло. Але, незважаючи на це, колишній голова Веселов самовільно оголошує надзвичайний стан на масиві, не маючи на це жодний законних повноважень та підстав, і намагається зібрати незаконні загальні збори садівників.

Для тих, хто ніколи не приймав участь у життєдіяльності масиву та не відвідував загальні збори, хочу внести деяку ясність стосовно особи Веселова.

З 2012-го по 2014 рік він був головою масиву. З 2013-го року правління помічає численні порушення у роботі Веселова. Зафіксовано безліч фактів, котрі свідчать про те, що до платіжних відомостей не вносяться проплати садівників. Ставлячи відмітки у книжечках садівника, сплачені кошти йшли у кишеню голови. Інвентар на масив купувався по завищених цінах, замість заявлених нових інструментів і приладдя були випадки придбання бувших у вжитку. Незаконно продаються ділянки з боргами та вилучені, самовільно надаються у вигляді не облікованих ділянок землі загального користування. Придбані матеріальні цінності не заносяться в облікові книги, а списуються. Новий акумулятор придбаний на трактор насправді був виявлений на машині Веселова. Цей перелік можна ще довго продовжувати. Всі ці зловживання підтвердженні актами ревізій і численними актами порушень. Заяви про перевищення службових повноважень з наведеними фактами було подано в правоохоронні органи і прокуратуру. На теперішній час відкрите кримінальне провадження  щодо дій Веселова, готується наступний позов до суду.

У результаті 3-х річної роботи Веселова масив був доведений до жалюгідного стану, жодного разу не завозилась порода, на дорогах озера, на узбіччях гори сміття, напіврозібрані трактори, на господарстві не залишилося жодного інвентарю. Внаслідок усього вищесказаного загальними зборами Веселову висловлено недовіру, його усунуто від керівництва. Але це його не зупиняє. Веселов продовжує висувати свою кандидатуру на посаду голови. У 2016 році за нього голосує 29 осіб, у 2017 – 23 особи. Бачучи, що таким чином йому не досягнути бажаного, він змінює стратегію. Веселов подає позов до суду з вимогою визнати недійсними загальні збори садівників від 12-го лютого 2017 року.

12-го травня відбулося судове засідання згідно рішення якого загальні збори визнано недійсними. Хочу зауважити, що думка діючого керівництва і їх думка не була взята до уваги. У зв’язку з цим правлінням прийнято рішення подати до апеляційного суду”, – розповів Леонід Табуринський.

Верховною радою України було прийнято низку законів щодо проведення реформи децентралізації, основною метою якої є не об’єднання земель, а надання можливостей розвитку. Всі процеси, які відбуваються внаслідок цього, регулюються чинним законодавством.

“Ні я, ні Веселов, ніхто інший не може ніяким чином вплинути на це, хіба що хтось з подружжя Веселових є депутатом Верховної Ради. Невдоволення частини садівників вирішенням питання реєстрації масиву є практично «подарунком» для Веселова та його поплічника Ушарука. Вони вдаються до численних провокацій та маніпуляцій, намагаючись використати це на свою користь. Обвинувачують членів правління у «таємній змові» з Литовезькою сільрадою, збирають підписи людей нібито “проти Литовежа”, насправді використовуючи їх для проведення незаконних зборів, оголошення недовіри голові, надіючись таким чином заволодіти жаданою посадою, щоб мати змогу далі чинити своє беззаконня.

Всі ці дії Веселова, по суті, є спробою рейдерського захоплення, що карається законом. На даний час законним керівництвом масиву готуються заяви до генеральної та обласної прокуратури, а також позов до суду. На мою пропозицію сісти за стіл перемовин, відкинути всі образи і власні амбіції і діяти спільно на користь масиву я отримав відмову, а діючий голова пропозицію посісти посаду механіка у Веселова”, – каже екс-голова масиву.

Він звертається до садоводів з проханням бути свідомими, діяти згідно законів України, не дозволяти маніпулювати собою.

“Уважно читайте те, що підписуєте. Оголошення про збори садівників мають бути підписані діючим законним керівництвом, головою та правлінням, все інше є провокацією і закликом до протиправних дій”, – підсумовує Леонід Табуринський.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер