<

Ринок на «п’ятачку» в Нововолинську поки далі працюватиме, але орендар повинен навести лад

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 6.12.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
1968
/ коментарі 3

6-го грудня у Нововолинській міській раді відбулася зустріч підприємців, які торгують на Шахтарському мікрорайоні, орендаря ринку з представниками влади та депутатами.

Нагадаємо, підприємцю, який орендував землю під ринком на Шахтарському мікрорайоні, не продовжили договір. Ділянку він повинен повернути у тому ж стані, у якому її отримав. Відповідне рішення прийняли 3-го листопада на сесії міської ради.

Далі відбудеться грошова оцінка ділянки, її виставлять на аукціон, де її зможе орендувати людина, яка наведе там порядок, встановить нові контейнери, прилавки, наведе благоустрій. За попереднім договором, який продовжили 10 років тому, за ділянку площею 300 метрів квадратних орендар сплачував 11 тисяч гривень.

«А вони у нас спитали? Ми проти», — мешканці Шахтарського мікрорайону в Нововолинську не хочуть, щоб ринок демонтовували.

Підприємці обурені, ринок є для них основним джерелом доходів. Тож якщо його закриють, залишаються ні з чим, щей під час війни. Вони прийшли вже на другу зустріч у міську раду.

Орендар Ігор Федоришин, якого запросили, поцікавився у представників влади, чому йому не продовжили договір оренди, адже ринок існує вже понад 30 років, з яких три – під його керівництвом, припис про порушення благоустрою він отримав тільки один й усунув вказану проблему.

“На основі чого ви не продовжили договір? Мені телефоном сказали, що є чотири питання через які це зробили, але я з цим не згодний. Не було жодних актів, ніхто з людей не звертався й не жалівся, сміття там вивозиться, все проплачується. Тим більше, що зараз війна і ви не мали права цього робити”, – сказав Федоришин.

Начальниця відділу земельних відносин Світлана Орищук відповіла, що проводити аукціон під час воєнного стану не заборонено законодавством.

“Була сформована ділянка для тимчасових споруд, щоб проводилась торгівля. Сьогодні, 6-го числа, договір оренди закінчується, він діяв 10 років. Але ми бачимо, що там проводився не належний контроль за санітарним станом, за сміттям”, – сказала вона.

Вона додала, що цільове призначення ділянки не змінюється – це будівництво та обслуговування будівель торгівлі. Ніхто не проти, щоб ринок там був й далі, але у належному стані.

Після тривалого обговорення (детальніше – у відео), вирішили поки призупинити демонтаж контейнерів та забрати тільки порожні, підприємці далі працюватимуть, доки вирішуватимуть питання з благоустроєм.

Читайте також:

Підприємці з ринку на «п’ятачку» прийшли у Нововолинську міськраду відстоювати свої робочі місця.

Підприємцю, який орендував землю під ринком на Шахтарському мікрорайоні у Нововолинську, не продовжили договір.

Чи буде працювати ринок на Шахтарському мікрорайоні у Нововолинську?

У 2019 році жінка перетворила ринок у Нововолинську на гадюшник: місяцями на ситуацію не реагують.




коментарів: 3
  1. Невже так і будемо жити з базарчиками і гадючниками? Якась “старомодна” у нас влада,як і торгаші…вибачаюсь,бізнесмени. Хтось побудував супермаркет? Сучасний,як в Європі… А де тільки не відкриваються АТБ і РІДНІ КРАЇ…Це не розвиток… Якщо у нас керує МЕР,то можливо це і нормально,але ж в Україні вроді міський ГОЛОВА…бо має думати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа