<

Ринки в Нововолинську відкривати поки не будуть

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:21 | 30.04.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ коментарів 7

Чи вийдуть з карантину нововолинські ринки, вирішували 29-го квітня у міській раді. У коментарі БУГу директор Нововолинського госпрозрахункового ринку Ігор Федоришин зазначив, що ні сьогодні, ні завтра, питання не стоїть. Однак здійснюють необхідні заходи задля ймовірного відкриття ринків і тільки для продовольчих товарів.

Нагадаємо, уряд дозволив роботу ринків із дотриманням правил: мають бути забезпечені дотримання санітарних норм. Рішення ухвалив Кабмін під час чергового засідання 29 квітня.

Читайте також: У Володимирі-Волинському з 1 травня запрацює продовольчий ринок.

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Нововолинську розглянули вимоги, викладені у постанові головного Державного санітарного лікаря України від 27-го квітня 2020 року щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 у місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках, йдеться на сайті міста.

Зазначають, що директор ринку розуміє відповідальність, яка лягає на нього, коли відкриють ринки. Він планує зібрати актив і буде радитися, як забезпечити виконання вимог постанови головного санлікаря. Центральний ринок має ще й свою специфіку: продовольчо-промислову групу.

У коментарі журналістам БУГу Ігор Федоришин зазначив, що поки що, ні сьогодні, ні завтра питання відкриття не стоїть.

“Ми зараз в процесі закупки всіх необхідних засобів захисту. Потрібно закупити термометри. З наступного тижня ми з Держпродспоживслужбою будемо інспектувати кожну торгову точку, чи вона готова до відкриття. Працювати зможемо після дозволу інспекції. І тільки продаж продовольчих товарів, можливо, насіння та розсади”, – говорить директор ринку.

Додамо, що до появи рішення уряду про можливість з дотриманням санітарних вимог працювати ринкам, у Нововолинську зранку 29-го квітня підприємці влаштували автопробіг: мітинг з вимогою відкрити ринки. Опісля надіслали звернення до мера міста про вжиття заходів щодо захисту та підтримки функціонування закладів малого та середнього бізнесу.

Свою позицію щодо відкриття ринків та відповідь на протест підприємців висловив міський голова Віктор Сапожніков.

“Вчора пройшов атопробіг близько 50 учасників, які потім насідали мені свої вимоги: відновити роботу ринку. Міська рада не закривала ринки, й відкривати їх не буде. Це рішення Уряду. Тому поки вимоги, вказані в постанові головного санітарного лікаря, не будуть виконані – працювати ринки в місті не будуть. Також в комунальній власності немає жодного ринку, вони належать Волинській обласній спілці. Тому створити умови для відновлення роботи та забезпечення санітарно-епідеміологічних заходів повинні підприємці та керівництво ринку. Виділяти на це кошти з міського бюджету ми не маємо права.

А на рахунок прохання підприємців, про виділення кожному з них компенсації в розмірі однієї мінімальної заробітної плати, – всі постраждали від впровадження карантину, місто дотаційне. Видаляти кошти з міському бюджету – не законно, тому раджу звернутися до Уряду.

Нововолинськ в чотири рази менший за Луцьк, а кількість померлих від коронавірусу така сама, і відкривати ринки в обласному центрі ніхто не збирається” – говорить Сапожніков.




коментарів: 7
  1. Завтра всі їдуть у Володимир на відкриття ринку,бо в нас не дочекаєшся.Не забудьте маскі та рукавички, бережіть гаманці від циганей.

  2. Все правильно. Рік назад ви порозкидали каміння,а тепер збирайте.Це тільки початок.

  3. Ринок потрібно відкрити не раніше чим через два тижні . І ринок має працювати не три дні в тиждень а мінімум 5 . А кількість покупців які там одночасно перебувають має бути не більше 50 .

    • І зробити один вхід і один вихід. А то вийти можна де завгодно, наш ринок просто рай для злодіїв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа