<

Розвиток господарства попри війну: біля Нововолинська висадили новий сад

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:52 | 12.11.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3147
/ Коментарі відсутні

Садівниче господарство «Дари Волині» функціонує на території села Грибовиця Нововолинської громади з 2013-го року й дотепер розвивається. Фермери та працівники висаджують нові сорти яблук, аби все більше охочих мали змогу скуштувати солодкий врожай.

Територія саду налічує 30 000 дерев, згодом було зініційовано ідею виділити ще одну ділянку на 22 000 нових дерев. Це пов’язано з тим, що господарство потребує оновлення задля розвитку та розширення нових сортів яблук, зазначив засновник господарства Юрій Єлева.

Як розповів підприємець, він довго вагався, чи висаджувати нові саджанці під час війни. Та ворог повинен знати, що попри важкі часи, Україна процвітає та вірить у перемогу.

Юрій Єлева тривалий час займався ливарним виробництвом, був директором заводу. Фермер розповів журналістам, що його батько придбав трактора, а сам Юрій у 2002 році пішов у політику, став обласним депутатом та заступником міського голови.

Та з часом зрозумів, що не хоче працювати у кабінеті. Саме так виникла ідея відкрити садівниче господарство «Дари Волині» на території села Грибовиця.  

Нововолинський міський голова Борис Карпус долучився, щоб привітати підприємця з розширенням бізнесу. Охочі також мали змогу залишити свій слід в історії розвитку садівничого господарства та посадити дерево на території саду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа