<

Розслідування трагічного випадку з чадним газом у Нововолинську проводить обласне управління Держпраці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:34 | 27.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

4-го лютого розпочала роботу комісія при обласному Управлінні Держпраці, яка розслідує трагічу смерть 36-річної жінки та її 1,5-річного сина у Нововолинську на мікрорайоні Шахтрському. Чекають висновків експертів.

Виконавчий комітет Нововолинської міської ради повідомляє, що згідно з п.10-1 постанови Кабінету міністрів України № 270 від 22.03.2001 року про затвердження «Порядку розслідування  та обліку нещасних випадків невиробничого характеру» технічне розслідування причин виникнення аварії, пов’язаної з використанням газу в побуті, проводиться обласним Управлінням Держпраці в установленому порядку за участю експертно-технічних центрів, які забезпечують науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері промислової безпеки та охорони праці, – йдеться на сайті міськради.

Згідно з наказом Управління Держпраці у Волинській області №72 від 04.02.2019 року  про призначення комісії з технічного розслідування  нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу в побуті, що стався 30 січня 2019 року у  Нововолинську на мікрорайоні  Шахтарському, 23/62,  комісія розпочала свою роботу 04 лютого 2019 року. Головою цієї комісії призначено Романчука Павла Васильовича – головного державного інспектора сектору розслідувань, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Волинській області.

Комісія обстежила будинок,  провела експерименти,  необхідні для встановлення причин аварії, та опитування членів сім’ї загиблих, сусідів й інших людей, які мали відношення до даного будинку.

Комісія очікує висновків експертів, які дадуть змогу остаточно встановити причини даної трагедії. Результати розслідування будуть направленні у відповідні інстанції.

31січня 2019 року відбулося засідання комісії ТЕБ та НС, на якій  міський голова Віктор Сапожніков доручив керівникам ОСББ, ЖБК, УЖК №1 та УЖК №2 спільно з Нововолинською філією ПАТ «Волиньгаз» провести обстеження димових та вентиляційних каналів та газової апаратури в багатоквартирних будинках міста протягом першого півріччя. У разі відсутності  актів про перевірку димових та вентиляційних каналів у будинку буде припинено газопостачання.

Нагадаємо, майже місяць у під’їзді будинку, де сталася трагедія, у квартирах не повністю відновлена робота газових приладів. Люди не мають теплої води, бо не працюють колонки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер